Diskusia k článku Fun Rádio bude mať popoludňajšiu šou
S tym mozem len a len suhlasit :)
Inak v lete sa X dopustil 1. vyraznejsej chyby v programe a hned mu to posluchaci "spocitali" :)
Kazdopadne, radia sa teraz do kampani nejak nehrnu, na jesen ich obvykle mavali vsetci dost silne a tohto roku nic-moc :)
X ako prvy investoval silno do Marketingu...tam Fun roky spalo, ziadny marketing a potom sa nejaky cas ako keby hladalo... V poslednej dobe u X chyba poooriadna kampan, mozno to napravia. Tie posledne mi neoprisli velmi napadite. X je ale extremne silny, ti pod nim silneju a neuberaju mu posluchacov.
V dlzke pocuvania ale ano, v share samozrejme este nie, ked X ma v absolutnych cislach daleko viac posluchacov. Fun ma najpocuvanejsi stream, najnavstevovanejsiu stranku, je najpocuvanejsie v cielovke 14-35. Myslim, ze to uz su silne argumenty, ze moze X coskoro ohrozit. RS ma vyhodu v ovela lepsom pokryti,ale pokial este viac nevycisti svoj format tazko moze pocitat s navratom na poziciu lidra. Samozrejme, je to len moj osobny nazor.
To, ze je to o marketingu, s tebou samozrejme suhlasim, ved uspech X je tiez hlavne o marketingu, nemyslis?
PS. V ziadnom pripade nie som extremne Fun pozitiv, ale radsej by som videl Fun v pocuvanosti pred X, tym sa ani trochu netajim :)
Fun nepráža X v žiadnom ukazovateli stále.... Share má výšší než Fun či RS. Ide o celkové nastavenie produktu, nie jednu, dve súčasti tvoriace celok. Fun urobilo dobrú prácu hlavne v marketingu, to je celý zázrak a netreba byť zas až tak extrémne Fun pozitív, akoby to bolo naj rádio na svete, keď ne je... Hlavne systemom i najlepší sú horší lebo je tu Fun.... I rozhlas robí dobrú prácu a časom možno prekvpí ešte viac, rástol i teraz.
Suhlas, vidiet to hlavne v priemernej dlzke pocuvania radii, kde Fun X suverenne poraza. Preto ma share vyssi nez RS. Naozaj by to zodpovedalo teorii, ze X ladia ludia hlavne na spravy a dopravu, preto tak vysoke absolutne cisla :)
len drísty,čo tu vypisuješ.Tiež Ti akosi ušlo,že FUN má troška inú cieľovú skupinu(a to ani ja nie som ich zastánca).Áno,X je najpočúvanejší,o to sa nebudem prieť,no je to len vďaka kvalitnému dopravnému servisu,nie programu.Ak nie si v aute a nemáš automatické prelaďovanie na dopravu,nikto nemá chuť prelaďovať tam a späť.Ešte moderátori ako tak (to uznávam),ale to opakovanie piesní.......samohrajka(samozrejme,ž e X nie sú jediní).
EXPRES JE STEJNE LEPSI NAJPOCUVANEJSI A TOMU AJ ZOSTANE FUN RADIO JE TRAPNE NAJTRAPNEJSIE
Toho hovoreného slova tam zas nebude hromada. Ako doteraz, akurát to bude obalené promom onair a offair. Niečim predané nič, ale tak to funguje... Ad. Martyn: FM by potrbovalo to ráno prekopať, hlavne obsadením a viac proma, nikdy ho nie je dosť...
Tiež si myslím, že nastupuje nový trend v rádiach, kde sa bude preferovať už aj aké také hovorené slovo i v popoludňajších hodinách, nejaká taká zábava, možno takisto i vo večerných, či dokonca nočných hodinách? Ukáže až čas, či to tak bude. Aj rádio Viva urobilo nejaké tie zmeny, a naživo vysiela už aj od 22.00 do 24.00 hod. v pracovné dni, kde moderuje známy hlas a bývalý moderátor z televízie Peťo (priezvisko mi teraz vypadlo, tak prepáčte.) Čítal som i niečo v tom zmysle, že také Rádio One chce naživo vysielať v noci. Ale neviem, či to je pravda, alebo dezinformácia. Však dajte vedieť, kto viete viac.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň