Diskusia k článku Dnes sa bojovalo o 15 frekvencií. Pozrite si prezentácie uchádzačov
Plánujú to rozvysielať už koncom tohto mesiaca.
Snáď spustia vysielanie ešte tento rok.
Uz uplne upustili od celoplosneho znovunavratenia frekvencii, ked sa profiluju uz naozaj len ako metropola + okolie??
aby to v BB dostala Rocková republika, ale každé nové Rádio nie je na škodu. Čím väčší výber, tak tým lepšie. To už bude 17. Rádio v BB, ak nerátam Sever. Som zvedavý kedy to rozvysielajú.
Oni dali tu Cadcu Expresu :D A "pokusna" BB pokracuje dalej - dostaneme tu Elan, ktory sa chce tvarit ako regionalny s odpojovakmi, ale dopadne to tak isto, ako "bystricke" radio One a podobne. Skoda tiez Presova pre Elan :/
Presne tak, X toto praktizuje uz vyse 10 rokov. akurat, ze predtym menili za frekvencie, ktore si tiez sami skoordinovali. teraz to skusaju na frekvencie, ktore koordinoval niekto iny..
Klasicky trik Expresu:
1. Pridelte nam tieto kmitocty, vsak su kolizne, aj tak nikto nemoze na nich vysielat.
2. Pridelte nam tento novy kmitocet, vsak my uvolnime ten stary.
Takto sa riesila aj frekvencia v ZA.
Presne aj mna napadlo to iste, 95,4 je kolizna a pre iny subjekt nepouzitelna... snad v rade nie su az tak padnuti na hlavu...
"Pôvodnú frekvenciu (95,4 MHz / 250W) v prípade pridelenia novej vráti."
Super, takže by bola ďalšia nepoužiteľná volná frekvencia.
Jednoznacne som za nove projekty, aby sa mi zvacsil vyber. Drzim palce Radiu Elan a v Nitre Konfer FM, akurat ma zaraza, ze ziadatel je fyzicka osoba. Nemusi to byt sro?
aj ked by som tiez osobne privital Vivu M na NR frekvencii /nakolko vsetky nitrianske nizkovykonovky su u nas chytatelne/ som v tomto smere skôr trochu skepticky....
Pan Lacho z Intersonicu to trosku pokazil - na jednej strane sa tesi, ze v BA nemusi dopravovat signal na vysielace cez internet, ale signal zo zvysnych dvoch frekvencii prebera z hlavnej Petrzalskej, "preto je zvuk cisty a bez vypadkov", co sa nedalo povedat o internetovom streame. Na druhej strane priznal, ze do NR to budu musiet asi tahat internetom ... tak ja neviem, toto asi nie je najstastnejsi sposob bojovania o NR frekvenciu :( Sam totiz tvrdi, ze cez net je to o nicom, s vypadkami, nekvalitny zvuk...
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň