Diskusia k téme SRo 7 - Rádio Klasik + SRo 8 - Rádio Litera
Devin by bol v nemecku oznaceny ako "kulturradio", t.j. okruh venujuci sa kulture v celej sirke, t.j. literatura, hudba, divadlo, rozhlasove hry, rozne magaziny a pod. Klasika je zase cosi ako nemecku Klassikradio, t.j. okruh vysielajuci vaznu hudbu 24/7. Na jednej strane Devin nemoze vysielat vaznu hudbu nepretrzite, ale na druhej strane je dobre mat moznost takuto hudbu pocuvat kedykolvek ako sa da pocuvat vacsina inych hudobnych stylov na komercnych staniciach, co plni prave Klasika.
Litera ako okruh hovoreneho slova ma sice dost velke prekrytie s Devinom na poli rozhlasovych hier, ale v buducnosti tieto nemaju byt jej jedinym zameranim. Okrem ineho ma vysielat aj rozhlasove dokumenty, pripadne ine archivne relacie s hovorenym slovom. Tento okruh som zatial velmi nepocuval aj kvoli tej nemoznej modulacii, takze momentalnu napln presne nepoznam.
Okruhy Klasika a Litera hodnotim velmi pozitivne. Velmi vsak chyba plnohodnotny spravodajsky okruh. Potom by bol SRo naozaj jednicka.
neviem, kedy sa to presne udialo, ale mal som cca dva mesiace prestavku v pocuvani radii cez satelit. Ked som teraz satelit opat zapol, zistil som, ze SRo konecne podvihol uroven moudlacie na SRo7 + SRo 8 a da sa to normalne pocuvat. Mozno 3/4 roka isli s dost slabou modulaciou a nemali sa k naprave.
Aha, taze fajn. Mame dve dalsie radia navyse. Aku funkciu ma potom Devin? Oddelit klasicku hudbu a literarnu tvorbu, spravit dve radia. Nie je to kus zbytocne?
milé prekvapenie, vďaka.. p. s. nie som babka, a bavi ma aj hip hop aj litera :)
Ta mam 18 a tha jasne ze je to premna nic hovoriace to je tak akurat pre babky s dedkom a ne pre mna ja cem Hip Hop radio a nie nejake Pavarotti_Fm rechoooot
Samozrejme, pre takých bulov ako si ty sú to hovadiny, pre tých inteligentnejších je to jednoznačný prínos.
Kazde rozsirenie ponuky velmi vitam, najma ak sa bude jednat o nizkonakladove okruhy odbavovane automaticky. No mohli by uz konecne dat do poriadku bezutesnu situaciu ohladom prvych dvoch okruhov - Radia Slovensko a Regina. Konecne ich od seba oddelit (pri tych nedelnajsich dopoludniach cloveku uz jednoducho tecu nervy) a tym doprofilovat, ako aj posilnit vysielanie regionov. A zriadit ekvivalent Radia Praha.
A mám ďalšie info: http://sk.radiotv.cz/radio-clanky/1889/slovensky-r…
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň