Diskusia k téme radia cez internet
Velmi dobre napisane.
Napriklad niektore servery maju v sebe buffer a ked sa pripoji novy klient, tento buffer do neho vysypu takou rychlostou, kolko linka da, aby klient zacal okamzite prehravat a pouzivatel nemusel cakat, kym sa naplni buffer klienta. Samozrejme, toto vnasa oneskorenie, ale z hladiska pouzivatela to je maximalne pohodlne, lebo moze "stukat predvolbami" ako na standardnom radiu.
konecne mi niekto napisal kolko to moze byt ja viem od coho to zalezi ale nejaky priemer sa z toho urobit da aj jablka na strome sa daju priemerne spocitat
oneskorenie zalezi od:
1. velkosti bufferu tvojho prehravaca
2. tvojho prehravaca ako takeho (winamp bufferuje inac nez WMP, ...)
3. formatu streamu (mp3, ogg, aac+, wma, ...)
4. streamovacieho servera (shoutcast, icecast, wma encoder, ...)
5. sposobu akym si pripojeny do internetu (niektore proxy mozu este spravit prebuffering, ...)
6. sposobu akym vobecvlastne radio TLACI signal do serveru (niektore radia tlacia trebars priamo audio do distribucneho serveru, ine tlacia audio do nejakeho preserveru odkial sa az signal tlaci dalej do nejakej serverovne k distribucnemu, ...)
CIZE: porovnavas neporovnatelne. ako keby si sa spytal kolko mam priemerne jablk na strome. ten cas moze byt od 10 sekund kludne aj do dvoch minut a okrem tych 6tich faktorov ktore som vymenoval, ich moze byt este dalsich 6 minimalne.
piste konkretne kolko sekund to je kolko je u teba dost male 5 10 20 30 sekund ked je to individualne napis kolko to bolo ked si to skusal
Ja si to nemusim skusat, lebo ja to poznam, kedze so streamovanim mam prakticke skusenosti.. Stale tvrdim, ze je to velmi individualne...
ale cosi si potrebuje nabufrovat aj prehravac, aby sa vedel vysporiadat z pripadnymi mikrovypadkami spojenia, kedy sa tok dat zastavi a potom za niekolko sekund obnovi. Realne oneskorenie moze byt dost male.
u mna vsetky radia ktore pocuva meskaju 13 14 15 16 17 sekund cize cca. 15 sekund skus si zmerat ty kolko to bude teraz chcem si to len porovnat je to uplne normalna otazka skus zmerat a potom napis viem ze sa to meni ale az tak vyrazne zase nie
To co je za otazku? U teba je to 15 sekund? Ved to zalezi predsa od vela faktorov, som nevedel, ze sa to da takto pausalne napisat...
To je ako keby si sa opytal, za kolko je vase auto na 100vke.. A napisal ze u mna je to za 15 sekund a mal by si ich k dizpozicii viacero, tak ako mas k dizpozicii viacero radii cez internet...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň