Diskusia k téme parazitne frekvencie
a na akom poschodi byvas v skalici
Nie Nie
Vydim len Devin Mikulov a Babý lom Kyjov- Hodonín
Ale chytám ostatné.
Teraz mám antenu vertikal a na vzdialené vysielače budem potrebovať dať horizont
a na akom poschodi byvas ked vidis devin vidis aj kahlenberg alebo velku javorinu
Borsky Mikulaš Dubnik 66ksom práve skušal na streche ale nič ako aj Kamzik,Mame tam kopec.Len 69 k Javorina
Cz:Mikulov -Devin vydím z okna takže žiadný problém.Kojal bez problémov a Brno Barvovičová taktiež ok ,o niečo slabšie 59k
Skusim ešte Ostravu.
AT : jauerling a kahlenberg bez problémov
to nic nabuduce uz budes vediet a co dvb-t v skalici z dubnika a z ostatnych dvb-t vysielacov a co rakuske predpokladam jauerling a kahlenberg dvb-t a ceske devin a kojal dvb-t
všimol som si neskoro nové vlakno
kolízne frek.
106.9 sa vSkalici neruší vôbec s 107 Senica ale rušenie je od 106.8 Mhz Cro Olomouc.
107 s 106,9 Expresu dochádza ku kolizii tak napol ceste medzi Skalicou a Senicou v okoli Radošoviec Tu si poškodili ale zo Skalicou to bola špatne navrhlá frekvencia lebo 106.8 tu beži aj pivnici stereo(Teraz je to taký myšmaš ale navrch má Expres, mono všade OK a stereo na okraji severnej časti mesta s chrastením-rušením od106,8
Treba brať do úvahy že je vysielač 8 km od mesta Skalice
to ale nie su parazitne frekvencie ale kolizne frekvencie
na diskusiách som čítal, že Expres v Skalici sa na 106.9 MHz dobre ruší so Senicou 107 MHz. A Lumen 98 MHz Zlaté Moravce sa niekde "bije" s 98 MHz Lučenec.
Podľa power.szm.sk už vysielajú tieto TXy:
98.0 MHz Zlaté Moravce - Chyzerovce RÁDIO LUMEN (od 29. apríla 2010)
106.9 MHz Skalica - Holíč - Hrebeň - vodojem RÁDIO EXPRES (od 24. júna 2010)
107.0 MHz Dobšiná - Suchý vrch RÁDIO VIVA (od apríla 2010)
a na 91.4 MHz Trenčín pôjde počas Festivalu Bažant Pohoda 8 - 11.7.2010 4. okruh SRo Rádio_FM.
ani tu ani na radiotv sa o nových vysielačoch nič nepíše...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň