Diskusia k téme Dosah vysielača Prešov 103.7 LYSA
107.5 Expres tiež tu v BB, 105.7 asi nie priamo v BB...
Jo, ja viem, na 96.3 bol aj Expres..., takže preto som uviedol 96.2...
SRO 1 96,3 nie 2. To čo spomínam ja ide vždy na kvalitnom rádiu.
mne sa podarilo Expres chytiť priamo v BB až na desiatich frekvenciách (autorádio): 88.4 89.3 92.6 93.0 93.6 95.1 96.5 97.0 101.1 105.7, nad Badínom dokonca asi 13 spolu, čo je zhruba tretina zo všetkých, tú spomínanú 95.3 som dokázal zachytiť pod Hornými Pršanmi a bola ako tak počúvateľná...
Potom raz v noci (9.11.2009) som doma chytal SRo 1 aspoň na šiestich frekvenciách, 90.1, 90.9, 91.2, 92.2, 96.2, 99.0, 91.2 som chytal vďaka tomu, že nešlo HIT FM na 91.3...
Prekrytie Expres Poprad: 88,4+95,3+96,4+99,5+105,7+106,2
Prekrytie SRO 1 Humenné: 91,2+92,2+93,5+96,6
Prekrytie na juhovýchode Poľska: Sucha Góra a Góra Jawor a to na viac ako 50 % územia.
Aj ja som to niekde čítal a neverím tomu. Kvalitné pokrytie chýba na Kysuciach, na Orave, a na celom Zemplíne. Z mojich skúseností poviem, že najviac má Rádio Expres, hoci sú to väčšinou IKF, ale ich pokrytia a prekrytia sú ešte väčšie ako u Europy 2. Ak diskutujeme o prekrytiach, nepoznám jediné miesto na Slovensku, kde by napríklad SRO 1 išlo iba na 1 frekvencii. Ak má byť územie kvalitne pokryté, musia byť aj prekrytia.
Rádio Europa 2 má zo súkromných staníc najväčšie pokrytie územia Slovenska:
Pokrytie osídleného územia SR: 85,02 %
Pokrytie obyvateľstva na osídlenom území: 86,40 %
A zároveň má aj najväčšie prekrytie územia (niekde až 4-násobné)
Lysá ide v Prešove oproti Stráži oničom, prečítaj si aj reakciu Halefa. Na niektorých miestach ide lepšie aj 100,9 MHz.
Prečo veď príjem z Lysej je kvalitný aj v Prešove a k tomu dosah z Lysej by bol väčší nie len výkonom nadmorskou výškou ale aj tým že Kiss má ešte v Prešove 500W vysielač ktorý môže ísť s výkonom až 1 kW
Keby sa Stráž presunula na Lysú, tak by to Prešovu len uškodilo.
Hypoteticky ano a asi aj prakticky. Ale musis pouzit niektoru s Zenevskych pre BJ ale tie su obsadene. Koordinacia tam nebude jednoducha je to dost vysoko.Ked najdes 0,5kW tak budes frajer.
Čisto hypoteticky dali by sa tam prekoordinovať aj frekvencie 90.8,107.1 aby mali aspoň 8kW ??? keď tiež mali domovskú kótu v BJ na Stavebníckej Magure, prípadne nájsť nejaká kW frekvencia???
V poslednej dobe sa tam niečo zmenilo. Menej to ruší, praští a má to hlasnejší zvuk.
Kotvený 34 m vysoký stožiar vysielača Rádia Flash (103,7 MHz) na kóte Prešov - Lysá postavila, vlastní a prevádzkuje spoločnosť RH-DÚHA, s.r.o. a DÚHA, a.s. Prešov (Ide o jednu firmu akoby s dvoma spoločnosťami), ktoré mali aj obchodný podiel v Rádiu Flash. Z tohto stožiara idú aj ďalšie služby, GSM, RR body...
Druhý 60 metrov vysoký stožiar BTS patrí GSM Orange.
no kukal jsem do mapy, a tam je těch stožárů jaksi víc... se mi zdá že 2 a 2 kousek od sebe. Towercom to nebude, tedy ne ten stožár s VKV anténama, co je tady v databázi vysílačů.
pokial viem, ten vysielac bol vybudovany v suvislosti so startom byvaleho radia Flash Presov. Inak ja chytam tuto frek. nekvalitne hoci som v Presove, blokuju ma kopce smerom na Lysu...
Towercom to nie je. Kóta je to dobrá ale neviem, čo sa teraz deje, pretože príjem nie je 100 % ani v Sabinove. Vysielač by aj išiel, lenže má kolízie smerom na západ PP 103,6 MHz, na sever RZ 103,8 MHz a na východ CH 103,7 MHz.
Neviete kto prevádzkuje tento vysielač, Towercom alebo niekto iný, aj by ma zaujímalo kde všade sa dá naladiť. A či by mohol z tohto vysielača vysielať aj frekvencia 90.8 domovská z Bardejova Magury. Za odpovede ďakujem
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň