Diskusia k téme Štát chce z rádií dostať viac peňazí
1. vedel by som si predstaviť poplatky za pridelené NEROZVYSIELANÉ frekvencie(npr.po polroku alebo roku)-to by dávalo nejaký zmysel.
2.ak spoplatniť, tak snáď až tým staniciam, ktorým teraz uplynula "vysielacia doba" a teraz sa nanovo uchádzajú o vysielanie a takto oboznámiť aj ostatných vysielateľov, že ak sa budú o rok,dva či tri uchádzať znova o licenciu nech vedia čo ich čaká. Určite nie takým, ktorí sú uprostred doby , keď im plynie terajšia licencia.Voči nim by to bolo neférové. A rovnako tak, ak sa pridelená frekvencia nebude využívať minimálne na 75% povoleného výkonu(je zarážajúce ak sa silná GE-84 využíva len s výkonom 1kW)
3.Snáď by bol dobrý poplatok pri frekvenciách, ktoré sa prekrývajú(mám na mysli také, kde jedna stanica používa dve frekvencie GE-84 určené pre rovnakú kótu, len tú druhú presunuli inde)
4. AK by už naozaj nebolo iné východisko, tak rozlíšiť jednotlivé frekvencie podľa výkonu a (možno aj podľa počtu). Je rozdiel vyplácať jednu - dve GE-84 s veľkým pokrytím a mať npr. sieť cca. 10 vysielačov s výkonmi 0,2-0,5 kW (viď RADIO ONE). Toto by bolo pre malých vysielateľov pri plnosti FM spektra(nemožnosť získať v niektorých lokalitách GE-84) samovražedné.
Ja by som určiť tým rádiám resp vysielačon ktoré majú frekvencie ktoré sa prekrývajú nad 30-40 %
Viď E2 103.7 a 107.1
Ved kto naraba s narodnymi vycerpatelnymi zdrojmi musi vediet s cim naraba.... A HLAVNE TO MUSI VEDIET STAT, KTOREMU TIE VYCERPATELNE ZDROJE PATRIA.....alebo to rozdaju za paršupov alebo na tom nieco trhnuuu...do statneho rozpoctu...EPD6Y
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň