Diskusia k téme Koordinacie frekvencii
Presne tak, zobral si mi to z jazyka (klavesnice) :) Pre zaciatok by stacilo prevzat siet po HIT FM :P Na druhej strane sa takto mysli aj na mesta, na ktore by sa inak zabudlo, co je tiez fajn.
Radiu by skor pomohli vysielace v bastach sportu ako Trnava, Trencin, Blava, Zvolen, Poprad, L. Mikulas, Nitra, Martin... Tam, kde je podpora sportu, je i lepsie ekonomicke zazemie a to potrebuje medium.
Rádio chce osloviť aj širší okruh poslucháčov. V príprave sú koordinácie frekvencií pre lokality Banská Bystrica, Michalovce a Stropkov, neskôr aj pre ďalšie mestá.
Ak myslíš Lumen z Námestova, tak balkón mám opačným smerom a celkovo tu Magurka nie je moc silná. Pri výluke blízkych vysielačov idú aj ďalšie z Kahlenbergu, kedysi na čistý príjem stačila HB9CV a ešte teraz sa dajú nájsť po strechách pozostatky viacprvkových VKV antén smerovaných na juhozápad (s narastajúcim zateplovaním a opravami striech však rýchlo miznú).
105,8 Kahlenberg prijímam s menším šumom na balkóne v Žiline na Solinkách aj cez rádio v mobile.
vcera som bol na morave (obec strani) a som sa cudoval ze za kopcom z druhej strany velkej javoriny sa da uplne v pohodicke prijimat krone hit 105.8 kahlenberg.. sice viem ze tieto rakuske radia isli vzdy az smerom trencin povazska bystrica rajec a niektore casti ziliny (moj osobny rekord je krizava nad vrutkami) po cele roky ale toto ma prekvapilo kedze strani je pomerne dost "za rohom"...
Náhodou má ten vysielač celkom slušný zásah v Malackách v práci sa dá chytiť ale je samozrejme veľmi zarušený susedným kmitočtom FM4 zo Semmeringu.
Ja viem,osobne som bol pri tej bytovke,kde je ten vysielac v Dubravke.Ja som vedel,ze mam napisat Dubravka a nie Lamac:-):-)
a sity 92.3 nevysiela z lamaca ale z dubravky (hanulova ulica cislo 5b) ked uz teda chceme byt presni :)))
zasa som raz daco dojebabral :P tak snad to v tom pripade bude v poriadku :)
To iste napr. SITY 92.3(BA-LAMAC) a FM 4 92.4,alebo SITY 92.1(GALANTA) a 92.0 OE 1.A nieje to az take hrozne,hraju v danej lokalite bez problemov:-)
Radio Arabella 92.9 nevysiela s Kahlenbergu,ale s vysielaca Wien 4/Donauturm s vykonom 2.8 KW.
92.8 sa bude podla mna v bratislave rusit s 92.9 radiom arabella kahlenberg vieden a 92.7 radiom expres elektrosvit nove zamky... nechapem ako tuna chcu este vobec daco koordinovat.. mali by sme sa vratit k starym ge84 a st61 (ge06) a bol by pokoj :) ja velmi neuznavam veci ako je expresnet i ked chapem na druhej strane ze radiokomunikacie, o.z. si uctovali aj onoho casu riadne palky a necudo ze rozhlasove spolocnosti si zacali budovat vlastne siete.
no s tou CA som aj ja mimo. Som zvedavý: SRo1,2 či FUN(blízka freq od Krížavy) alebo niekto iný. Lebo z veľkých hráčov sú v CA okrem SRo a FUN všetci na individuál.koordináciach(VIVA,EXPRES,LUMEN,_FM + lokálny Frontinus. Žeby sa rozbiehal GO DEEJAY horePovažím?No uvidí sa. Uvítal by som SRo.
Žeby niekto našiel ďalšiu z notifikácií ITU? To zrejme nebude SRo, pretože by sa potom nemohli vyplakávať, ako v Čadci nie sú žiadne voľné frekvencie :-(
No veru ten Hornet v BB ma veľmi potešil..mám rád tanečnú hudbu a sledujem aj šport..aj ja som zvedavý, že kto si koordinuje tie zvyšné frekvencie. :-)
škoda že v Nitre nie je nič volné pre Sl.rozhlas...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň