Diskusia k téme Iné rádiá cez DVB-T ?
Ale kdeže, on hovorí o multiplexe 2 (s komerčnými televíziami). Tam by sa rádia zmestili, ale iba pod podmienkou, že tam nezaradia ešte jeden televízny program. Potom už bude naplnená kapacita a na potenciálne rádiá by nezostalo miesto.
A mimochodom, rádiá SRo sú v DVB-T preto, že RTVS si aj tak musí platiť celú kapacitu multiplexu - a keďže má len dva programy, namiesto mrhania miestom sa tam zaradila STV 1 HD a rádiá. Komerčné rádiá by si svoju účasť v DVB-T museli zaplatiť extra (cenník sa dá nájsť na stránke Towercomu), takže v ich prítomnosť ani nedúfam.
Ako je to možné že by nebol priestor po pridaní ďaľšieho TV programu ? To digitálne vysielanie je obmedzené na 20 kanálov ? Ak je to tak tak DVB-T je riadna blbosť :(
na kanali 55 /miestny mux/ sa plánuje rádio Pieštany. Do Muxu 2 by sa dali dočasne zaradiť.No po pridaní dalšej TV už by nebol priestor.
Čauko, som v tomto laik tak ospravedlňte výrazy. Veľmi ma teší že Slovenský rozhlas a všetky jeho stanice vysielajú aj cez DVB-T. Neplánujú i iné rádia vysielať takto ? Často krát mi rádio šuští ale tu mi to ide vždy pekne čisto. Ďalej by sa dali počúvať aj také rádiá ktoré nemám šancu chytiť na klasickom rádiu. :)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň