Diskusia k téme Moderovanie: jeden moderátor vs. dvojice
Mne celkom vyhovuje, keď relácia je moderovaná vo dvojici a pokiaľ sú to dobrí moderátori, je to príjemné spestrenie
A ešte som aj Aštan Šerar... a občas mi solídne prepína,hihi!!!
Ten príspevok nižšie som ja nepísal. A právo používať môj nick mám iba ja, niekto tu porušuje autorský zákon, som totiž autor môjho nicku
Mňa tak baví vás provokovať! Vy si naozaj myslíte, žeby som počúval nejakých zúfalcov z Expresu? Len provokujem a trollujem!
Mne osobne pokiaľ je výborne zladená dvojica moderátorov, tak to vysielanie môže byť živšie a obohacujúce aj pre poslucháča.
Od Silvestra nám tu chýbal sofistikovaný názor na vysielanie Funrádia. Ďakujeme JaSomJa :)
Ide o kvalitu, nie či je jeden moderátor alebo dvaja. Pri trápnych moderátoroch nepomôže ani keby ich bolo 8. V Exprese či už Ivana a Ďuro alebo Dodo a Monča vždy zaujmú poslucháča a sú za mikrofónom profesionálni a inteligentní. Na E2 to až také super nie je, ale snažia sa zaujať a zlepšovať sa a hlavne je tam normálny pomer medzi hudbou a slovom. Hotová tragédia je však to, čo sa denno-denne rúti z reproduktorov z Fun rádia. Rannú dvojicu by už bolo načase vymeniť. A asi to moderovanie do ticha dynamike nepridáva. Ešte horšie je to tam popoludní. Junior a Mercel majú 8-minútové vstupy, v ktorých sa zmôžu na čítanie mailov a zabávaním sa či už na nich, alebo jeden na druhom. 4 minúty z ôsmych sa smejú. A akosi zabúdajú, že sú tam pre poslucháčov. Keď pôjdem do krčmy, tam je väčšia zábava ako to čo ponúkajú Junior a Marcel. Vstupy by mali skrátiť minimálne o polovicu a naplniť ich niečím duchaplným
hviezda fm bola sama o seba extra kategoria v kvalitnom programe..
Vzdy som mal radsej moderovanie vo dvojici. Na radiu Forte boli najlepsie prave take showky (tusim Forte Party Show). Starucky Dance Expres z cca 1995/6 roku na DCA bol tiez moderovany dvojicou a malo to uplne inu stavu ako hitparada s jednym hlasom. V dnesnych casoch na mna najlepsie vplyva dvojica Balaz a Hubinak z _FM, pretoze ma vzdy nenasilne bavia. Je tam citit maximalna prirodzenost panov, ktori sa stretnu a pred vsetkymi sa rozpravaju. Este mi neda spomenut nocne relacie Netopier klub napr. s Jindrom a Marekom (tusim to byvalo vo stvrtok), kedy bol sice moderator sam, ale technik mohol do vysielania zasahovat pestrou skalou jinglov, trefnych nahravok... atd.. a samotna relacia dostavala uplne iny 'dizajn'. Takze teda ano, dvojica mne viac vyhovuje.
podla mna vobec nie je podstatne ci vysielanie vedie jeden alebo dvaja moderatory ale zavisi to od kvality dramaturgie a programoveho zlozenia - napriklad ak ma relacie rozne rubriky ako dopravne info pocasie sport spravy a pripadne dajake hudobne info a kazdu prinesie zvlast clovek tak nemam pocit ze by som potreboval aby hlavny program viedla dvojica.. je to urcite benefit ak je to dvojica ktora ma co posluchacovi priniest a ich rozhovory su dostatocne putave a dynamicke na to aby pozornost konzumenta bola zaujata ci uz humorom alebo intelektom v skladbe viet. niekedy nenachadzam opodstatnenie moderovania vo dvojici - napriklad adela a cypha rano a zasa dakedy len nostalgicky spominam ake dobre bolo povedzme kokoriko alebo fun o 5... dnes som pocuval marcela a juniora nahodou v aute a po prvom vstupe poobednej relacie ked zacala som to skratka preladil na vivu.
ale aby som odpovedal na otazku co si myslim preco radia davaju dvojice - urcite to nebude system pokus/omyl a myslim si ze dovodom je hlavne moznost vedenia dialogu a tym padom zjednodusenia scenara pre dane vysielanie.. ale napriklad ako by to asi vyzeralo keby popoludni na sro1 isla nejaka dvojica.. konverzacia ubehne rychlejsie ked si maju ti moderatori o com pokecat a zaroven zjednodusuje ked si nemusi jedinec pripravovat vstup co presne povie a co sa bude diat..
Kedysi bolo moderovanie vo dvojici možno tak na Silvestra prípadne na nejakých Intermediách a podobných akciách, neskôr sa to dostalo do ranných vysielaní a teraz je moderovanie vo dvojici trendom na Slovensku aj popoludní. Na Funku, v Exprese, aj na E2. Čo je podľa Vás lepšie počúvanie, jeden moderátor alebo dvaja? A čo myslíte, prečo rádiá viac ponukajú dvojice moderátorov ako v minulosti?
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň