Diskusia k téme Zabodovaná drôtova antena MINI VEŽA
nejake dobre tipy / adresy, kde by sa nejake anteny dali zohnat resp. ci sa niekde da urobit uprava a normalne zabudovat normalnu antenovu koncovku?
stano:Nebol by v dnešnej dobe lokálnych rušičiek vhodnejší drôt skrútený do vhodného tvaru? To zosilnenie 25 dB ma desí.
PALO: Jeden môj známy takto kedysi núdzovo príjmal TV na teleskop s IEC koncovkou (analog). Obraz nič moc ale prekúsnuť sa to dalo. Dnes sa to už určite bežne zohnať nedá.
izbova antena http://www.satelity.ellano.sk/predaj/29285/Antena-…
este pokial je tam teleskop, tak este pol biedy....ale ked je tam len napevno pichnuty drot, tak si to moze clovek hodit.......
ps: este sa robia veze zo zabudovanym teleskopom? som nevedl.Myslel som, ze sa stym prestalo konocm 90.rokov.
Inac stare SONY kazatatky z rokov &). a zac.rokov 80 mavali niekedy aj 2 teleskopy a aj zdieku na vonk.FM antenu.
da sa tak jak som pisal napr zo STA pripojiť na drot na vežu len stredy vodič a tak isto pri pripojeni vonkajšej anteny napojiť z koaxialu cez nejaku koncovku zlepšiť by to malo ale nie aš do takej miery aKO KED JE PRIPOJENA AJ ZEM gnd S PRIJIMAčA.
este mam otazku: da sa niekde vobec kupit zvlast telekopova antena spolu s koncovkou, aby sa dala zapojit do zdierky na vonkajsiu antenu?
Ja mam philips MCM510/22 a ta ma konektor na STA.
veža bez konektora je problem v niektorych ide len drot z inych zase teleskop.Na ten drot je možne skusiť pripevniť hrubši 75cm drot to by malo zlepšiť prijem.Možte vyskušať aj vonkajšiu antenu na a as koaxialu dajte len stredny vodič ale najidealnejšie riešenie je do veže pridať konektor mesto kablika a k konektoru treba pripojiť aj zem GND a vtedy to bude isť pomocou vonkajšej anteny dobre
kurňa, skoro každá veža tam má picnutý drôtik a to napevno, to fakt tak predražilo výrobu, keby sa tam dala zdierka na vonkajšiu anténu?
Práve rozmýšľam o kúpe novej veže, a každá čo sa mi ako tak pozdáva, tak tam má vbudovaný drôt..a vrchol debilzmu sú niektoré SONY veže, ktoré tam majú netradičnú zdierku podobnú ako na loop AM anténu, ale je tam napísane FM anténa resp. na niektorých fakt AM/FM antena . No des.....
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň