Diskusia k téme Gréci zrušili verejnoprávne médiá
Tak daleko vacsim problemom Grecka je neefektivita prace (podobne je to aj v Spanielsku, Taliansku ci Portugalsku). Ano, platy nemaju nemecke, ale maju rozne odmeny a ulavy. A hlavne-pracuju denne nejake 4 max. 6 hodin (opat vlastna skusenost-pracoval som nejaku dobu v Portugalsku)
akokolvek, 1500 € pre skuseneho pracovnika v tejto pozicii nevidim ako vobec nic prehnane. urcite mali aj 13. plat a tak podobne, ale aj po zohladneni tohoto to nie je nijako extra vysoka vyplata.
Myslel som to samozrejme s velkou davkou nadsazky :) Inak tazko posudit pravdu, Grecko bol vzdy 1 velky chaos (osobna skusenost). Takze aj platy v statnych instituciach boli rozdielne. Nic to ale nemeni na fakte, ze si zili hodne nad pomery :)
"Mr Kostas, however, says that these were the exception.
"My [monthly] net salary as an editor-in-chief with one child and 17 years of service is 1,440 euros [£1,220; $1,910]. My wife's is 1,350 euros. We are just an easy target," he adds."
citacia z: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22879269
Takze "veduci vydania" po 17 rokoch v ERT mal necelych 1500 € v cistom. To sa mi nezda ako 5000 pre upratovacku. Hmmmm?
Mne ich teda luto rozhodne nie je. Predpokladam, ze menej nez 5OOO Eur za mesiac tam nemala ani upratovacka.
PS: Mozna sa im nakoniec cez Eurovalov zlozis na plat aj ty :)
l
Tu je linka,kde sa sledovat vysielane greckej ERT cez Internet - http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/…
Je mi len luto tych zamestnancov,co ostali teraz bez roboty.Je to smutne,ze kvoli peniazom musi to takto vsetko dopadnut!!!!!
Ja by som zrusil velku cast okruhov RTVS zakazal vysielat reklamu lebo tu beru sukr. staniciam a nech ziju a setria si na program z koncesii.
Alebo nech stat rozdeluje koncesie pre vsetky radia a RTVS nech vysiela nadalej reklamu. Tu by stat usetril niekolko milionov eur rocne... a sukr. stanice by vysielali zaujimavejsi program lebo by mali na to.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň