Diskusia k téme ČRo
Po zmene vysielacej struktury od januara sa CRo 1 Radiozurnal podoba, samozrejme odhliadnuc od jeho kvalitativnej a verejnopravnej hodnoty, na radio Viva. Hudobne niekedy ani clovek nevie ci je to Viva, alebo CRo. Pokial ide o relacie, tie uz tiez rozbili a informacie idu v priebehu vysielania, podobne ako na Vive. Podobne su na tom aj vysielacie bloky, ktore zavanaju komercnostou. Samozrejme, ze sa to po informacnej stranke neda porovnat...ale paralely tam su.
Hovorim cisto o podobnosti, nie ze sa zase do mna za tento nazor obujete:-)
add: PALO z Čadce, to ti závidím lebo si nevieš predstaviť čo som sa ja nadrel, naskúšal, nazháňal, namontoval antén a vždy mi do toho potom niekto vliezol myslím frekvenčne, nebudem ale menovať ale odkedy mám net tak pohoda, a keď som v teréne tak to istí LW 270- Khz Topolná Uherské hradište len mám obavy ked príde digital čo s tým spravia ináč mám skúsenosti vlastný výskum- najdalej na východ s klasickým tranzistorom po Karpaty v Rumunsku za nimi sú tam slabo pocuť nejaký Rusi na juh po Alpy atd...Čro 1 ináč najďalej vraj naladili na Novom Zélande:( zdroj z radiozurnalu) teraz v Trnave ked nemám komp v chode tak ladím na 106,2 Babí lom Breclav, alebo BRNO- Kojál 95,1 ale tam je to zarušené aspoň u mňa. sakra.A viem že v Čadci a okolí ho počúvate lebo hral aj miestneho Bus spoja keď som tam bol na výlete v lete.
ČRo 1 počúvam rád (na dlhých vlnách), taktiež občas počúvam ČRo 6 (na stredných vlnách) - majú celkom dobré programy, no samozrejme najradšej počúvam SRo 1, SRo 2, Sro 4, SRo 6 a občas aj SRo 3
No uz zvolili riditelku, tak uvidime, ci dostane rozhlas z tej krizi v akej sa teraz naxadza...
mijou najobľúbenejšou stanicou je Čro1_rádiožurnál.Takáto stanica SRo chýba.Nájdem tam spravodajstvo,dobré reportáže,pohodovú hudbu a všeobecne relácie ,aj tie nočné sú v pohot. takisto si rád vypočujem ČRo 3-Vltava alebo regionálne vysielania ČRo-Ostrava alebo ČRo Olomouc.Jedine akosi mi nesedí ČRo2-Praha.Ale aj tam sa nájdu dobré programy.SRo1 mi veľmi pripomína vysielanie stanice BRATISLAVA v časoch socializmu.Už tam iba chýba program SVIEŽE TÓNY a prenos o 20 rokov dozadu je ako vyšitý.Preto,aksa dá dávam prednosť SRo3-RADIO_FM.Netvrdím,že SRo je zlé,naopak tiež majú pomerne veľa dobrých relácií,ale ČRo má okrem okruhu Rádiožurnál 1 veľkú výhodu.Tu v Čadci si ČRo1 naladím okrem DV aj na FM v dobrej kvalite-stereo na viacerých frekvenciách: Val-MEz,Ostrava-Hošťálkovice alebo Třinec-Javorový.3 frekvencie hlavného programu!A SRo? hnusný,zašumený signál dokonca aj mono chrapčí.Platí to o oboch freq. žilina-Krížava a Námestovo.Aj keď tá Oravská ide niekedy aspoň mono bez chrapčania.Záleží to však od počasia.
Uz by bolo na case aby SRo zacal byt na urovni CRo. Zatial ani zdaleka... Riaditela ta banda dochodcov v rozhlasovej rade nezvoli nikdy.
Pri pohľade na to, čo tu píšem mi už asi fakt šibe :-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň