Diskusia k téme Ako si spravím vlastný stream?
dá sa o, nič zložité... Ale k čomu by ti to bolo?
Skúšali ste to už ? V praxi to vyzerá asi tak, že niekto môže cez stream počúvať to čo hrá práve cez FM tuner, nemusí sa jednať len o FM pásmo.
ani nemozes vediet, na co to ten chlapik chcel, mohol to chciet prave na taky ucel, ako ten tomas (v praci si pusti to co mu bezi doma - i ked to je tiez cudne riesene - radsej si spustim ssh), tak co ho hned hustis - ale ty si sa zrejme narodil ako nadmieru nadany, a odmalicka si profesionalne ovladal vsetky mixazne pulty, pocnuc Vestaxom a Soundkingom, cez Yamahu az po Pioneer a Behringer.
Ked budem dakedy chciet namixovat Roba Kazika s Otom Weiterom alebo Evu Mazikovu s Jadrankou, tak sa urcite dohodneme...
windows je blbost. ked chces robit len so zvukom tak si kup mac. presne jak ten novy audio vault - miesto toho aby to fungovalo len s kartami ako na dvojke, tak oni vymyslia verziu pre windows - nepochopim (aj ked americania su schopni vsetkeho)
Widowsacky encoder ide vyborne, treba skusit... Uz len mat rychlu linku.
ja si napr. vysielam sam pre seba - ked som v praci naladim vlastny stream, ktory mi pusta winamp playlist - veci ako prekryvanie, normalizacia, ticho na konci ma absolutne netrapia :) naco aj
mne je napr. smiesne ked sa stovky amaterov vyroji v zime na kopec, namiesto toho aby si to nastudovali vyskusali, spravili daku letnu pripravu.
a o starostlivost o lyze ani nehovorim - koniec sezony treba navoskovat vrchovato aby sklznica nevyschla, pruzinu vo viazani povolit co to da a viazanie skladovat zapnute, kolko krat si to spravil.
co takto prestan lyzovat ked nemas paru?
niektory ludia to robia pre potesenie, ich sila je niekde inde a su stastny, ze dokazali aj toto. niektory su otrlejsi a vydrzia dlhsie a budu sa zlepsovat - inym to staci ;)
a co takto radsej sa nesnazit vysielat, ked sa do toho nerozumiet a najskor pocitat o tom nejake prirucky ;)
akoze su mi dost smiesne tie stovky amaterskych netradii ktore existuju, kde si typek narychle niekde vygoogli, jak nainstalovat streamovaci server a nabucha si do winampu playlist a mysli si jaky je borec. a nema ani potuchy o normalizacii zvuku (ked uz nie aspon softwarovy kompresor a procesing) a ani aspon obycajne odsekavanie ticha z konca skladieb si nevie vo Winampe zapnut...
pricom staci len vediet trochu googlit a chut vdelavat sa, kym sa do niecoho pustim.
poradte ako mam urobit aby mi isli pesnicky v pohode a nie aby sa prekryvala viac krat.
iny program na vysielanie po sieti resp. po nete ?
strucne:
ak pouzivas win XP a mas WMEncoder 9
potom uz len spusti ten encoder daj , ze pull, vyber zdroj z ktoreho chces streamovat - vyber si port na ktorom to chces pustat, kvalitu a stlac encode
potom uz len do media playeru zadaju tvoju IP:port a ficis :)
Zdravim, nevie niekto poradit, mam v PC FM tuner a chcel by som nejaku stanicu vysielat v sieti, stacilo by mi aspon poradit to ako by som urobil to,aby mi ta stanica hrala vo winampe alebo WMP, ci na to treba nejaky plugin.... Poradte PLS
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň