Diskusia k téme Rádia by sa mali rozdelit na žanre!
Kým vo svete si rádiá hľadajú nejakú konkrétnu cieľovú skupinu, tak na Slovensku ju chcú mať čo najširšiu. Veď si stačí všimnúť že Expres je na AC dosť progresívny a Funko hrá veľa starých vecí. Kým nepríde trend že rádiá si budú poslucháčov rozdeľovať, kým budú chcieť mať rádiá čo najširšiu cieľovú skupinu, kým sa nebudú výraznejšie odlišovať rádiá so všeobecnými formátmi tak nepredpokladám že by vznikali rádiá zamerané na nejaký konkrétny žáner. To je môj názor.
Programovo ma v poslednom čase upútalo radio Slovensko. Množstvo informácií a k tomu hudba. Je fakt, že info idú aj dva krát, ale počúvam ich v robote a vtedy veľa neopakujú
Preco sa vsetci bavite o zanry len po hudobnej stranke?? Ved radia sa skladaju z hudby a z programu predsa... O programe nikto ani slovo a pritom to ide dolu vodou.. To mi pride, ako keby sa ludia bavili trebars o nejakom spickovom televizore, ktory by mal nadupany, kvalitny obraz, bez dobrej anteny a obraz by bol zaruseny.. A hladali by chybu v televizore a menili znacky a antena by bola stale slaba.. Tak je to aj v tomto pripade z radiami, stale len hudobna stranka a program nic.. Mne na Slovensku chyba radio, ktore by ma zabavalo cely den, nie len rano, ked este spim.. Takze myslim si, ze radia by mali byt delene nielen z hudobneho hladiska, ale aj podla typu.. No dnes to speje k viacej hudby a menej slov, co u mnohych vedie k tomu, ze sa radsej naklanaju k svojmu hudobnemu vyberu na mp3, ako nejakemu nanutenemu...
vidiet ze vobec nepocuvas tie radia ktore si vypisal! Bo Fun,Okey,Expres,hra uplne to iste.
a kolko percent ludi by to pocuvalo? urcite len zanedbatelne cislo a to by neuzivilo vysielanie, skus internet, tam ich je kopec a niektore dokonca bez reklam :o)
niektore radia mali programy zamerane na urcite zanre ale akosi sa vytratili, preco asi? :o)
To nemyslis vazne, ze Rado Okey hra Rock? To, ze kazdu chvilu to hovoria, neznamena, ze to tak aj je..... Ani zdaleka... hraju rovnake "hity" ako vsetky radia. A este k tomu s hroznymi moderatormi.
No hey, podľa mňa by to bolo veľmi dobré.Veď skoro všetky rádiá (okrem napr.VIVY) každé rádio hrá to isté.Ja by som chcel PUNK ROCKové rádio.
LOVE _ JEMNE MELODIE, ROCK POP _ OKEY, 80/90 _ VIVA, HITY _ EXPRES, NEW HITY _ FUN, DANCE,TRANCE _ GO DEEJAY, SK/CZ _ HEY, ALTERNATIVA _ FM, celkom sa da vybrat... a potom uz len net. radia.
mozno o par rokov v digitale zatial snivaj alebo pocuvaj cez net je ich tam dost.
Potom by ovsem radia museli byt platene zo statneho rozpoctu vsetky rovnako ,co je velka blbost .
Vela radii hra to iste dookola a to je zle.Radia by samali vyprofilovat a kazde by sa malo zamerat na urcity žaner hudby teda Rock,Pop,Oldies,Clasic,Dance,House,T rance,Hip Hop,Slovak music,Dychovky ale aj Džes,aby si kazdy mohol vybrat naco ma chut a potom to bude O.K.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň