Diskusia k článku Rádio Expres zabalené v novom zvuku
Neviem preco to robim, ale len na vysvetlenie..
Strike FX je cd z kategorie "production elements library", ktore sa kupuju za cca 350 US$/kus. A moze si ho kupit hocikto. My sme ho kupili a pouzili do jinglov pre FR, lebo tie zvuky su dobre a nam sa pacia. Mohli sme si vybrat z desiatky inych CD na trhu.. To ale neznamena, ze jingle nerobia Graus a Zubak. Oni robia hudobne podklady. Bez nich by to bola iba znoska zvukov. A to, ze na stranke Strike FX uverejnili nase jingle mi lichoti, lebo sa im asi pacia.
No len aby ho FUN po 2 rokox nezosadilo :))))
Andy- to nema cenu. Ja je ocividne dokonale vymlety Expresom, takze zbytocne je to riesit. Nex si xudacik urobi dobre, urcite ma nejaky komplex :)))))
Vidis a Expresu stacili 4 roky aby bol prvy.
Kazdy vie kritizovat ako ty ... ale keby si mal ulohu urobit radio ako je Fun radio tak by si nespravil. Uz skoro 16 rokov na trhu , drzi si svoje 2. miesto medzi sukromnymi stanicami, najlepsi moderatori na slovensku a aj tak ma este niekedy menej komercnejsiu hudbu (ak sa to da takto povedat) ako expres !!!
Napr. Stereophonics , New Radicals , The Phoenix , Para , Polemic , Le Payaco a to je len par skupin ktore nehra Exshit (aby som sa vyjadroval ako ty ... aby to pochopili aj taky ... ako ty )
Tak sa prosim ta zobud a dalej pocuvaj oranzove radio !!!
2 hrania za den? Asi tazko. Podla mna minimalne 5x a ratam aj nocne vysielanie.
Vsak najvyssia rotacia su 2 hrania za den (menej ako na Fujku) a tych piesni v A-rotacii je urcite viac to vie kazdy kto Expres pocuval suvisle aspon tyzden....
Oni si to po čase uvedomia a zrušia to. Ale už by mohli urobiť niečo aj s tým playlistom a až príliš častými rotáciami niektorých piesní. Sú 4 top hity, ktoré im už poriadne lezú na nervy a mám pocit akoby to púšťali každú hodinu.
Mne sa nova grafika celkom pozdava, az na to hlasenie pred kazdymi spravami. To je uz dost otravne.
Tomu neverim, aj ked grafiku robili profici, na radiu akym je Expres to urcite bude zniet podpriemerne...
Ta new grafika je supeeer.. milion krat lepsie ako konkurencia (specialne FujRadio)
bacha na vec, to co robi graus a zubak nie je len ich praca, napr posledna sada je robena z cd od holandskeho producenta Anthonyho Timmersa (TOP FORMAT) - z CD Strike FX 1 + 2 ( http://www.strikefx.com)
(http://w ww.strikefx.com/funradiobratislava.m p3)
Pre Funradio robi grafiku uz 6 rokov Graus Zubak a Bajko a su lepsie ako tie Expresacke
..spomínanej firmy,čo im robila zvuk.obal.
Foster Kent produkuje super zvukovú grafiku ( aspoň podľa toho,čo som v ukážkach na ich webe počul )
Takže kvalita tam bude.Len sa mi zdá,že v prípade Expresu,tu grafiku nejak odflákli :o)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň