Diskusia k článku Rozhlasu hrozil výpadok všetkých okruhov
tak ta sprava o vypadku vyzera tak ako vyzera
faktom je ze sa kade-tade redukuju miesta odbornikov a technikov
kompetentnym potom uz ktosi-cosi povie a ide sa dalej
faktom je, ze najviac treba investovat do ludi a vzdelania
a nielen stale do managementu, ktory postupne ale iste
degeneruje na vsetkych postoch
cosi je zhnile v state danskom...
vidim ze je tu aj niekto, koho vyliali lebo nic nerobil a teraz neznaju problematiku vymysla bajky o software. Zrutila sa sietova infrastruktura, ak som tu spravu dobre pochopil, nie software, ktory ju vyuziva
Ak dovolite, rad by som prispel troskou do mlyna. Ono problem nie je v tom, ci su zanedbane investicie, alebo ci je vsade digitalizacia. Sranda je v tom, ze nove vedenie rozhlasu bez akychkolvek testovani spustilo novy software. Nikde neestovany, hlavne ze bol "lacnejsi" A ked sa zrutil, tak su vinny vsetci predchodcovia. V ziadnom pripade nechcem, aby to vyznelo, ako vylievanie zlce, ale naozaj mam pocit ze to co je dnes v rozhlase je partia totalnych, zakomplexovanych amaterov, ktori sa citili na viac. ZIal oni na viac nemaju. A doplati na to len a len koncesionar.
Este v januari 2007 - na RS poobede, no trvalo to len max. 4 hodiny (chi chi)
heh, fici aj nefici, ono bola chyba ze napisali ze hrozil vypadok vsetkych okruhov ... a nenapisali ze IBA v BA
Pani Zemková s Machajom a Oravcom ( to nie je riadiť, alebo pokúsiť sa riadiť jedno štúdio ) poslali na ulicu každého čo vie aspoň 10 % o fungovaní SRo. O chvíľu to padne, ale čo ?????, však ešte žijeme.
zeby odchadzali stare AudioVaultove stroje? :)
V prvom rade by som si nedovolil hadat sa o tom aka technika je "lepsia" pri vypadku, lebo ako technik nepracujem, ale skor mi ide o to, co v tej sprave pisali, ze je vysielanie digitalizovane a fici z PC, ked som na vlastne oci videl, ze nefici
Lenže taký kotúč ťa nikdy nesklame, ale počítač áno. Keď padne počítač, tak je koniec, ale keď sa pretrhne pás počas vysielania, tak priskočiš k nemu a rukami ho odoberáš. Poslucháč si nič nevšimne. Videl som to už dávnejšie myslím na Devíne.
To je najjednoduhsie. vyhovorit sa na dlhodobo zanedbane investicie.
Prosím peekne o com to hovoria. Nedavno som bol v radiu Regina BB na exkurzii...
Vsetko je tam sice zosietovane ale vyrobeny prispevok redaktor nahra na MD a zanesie do vysielacky. Hudba je zdigitalizovana mozno v BA, ale tu sa poctivo hra z CDciek (vyberovky nakupene niekde na benzinovej pumpe), jingle idu z WINAMPU a dlhsie zaznamy z kotucov... takze o akej digitalizacii to tu hovoria :-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň