Diskusia k článku Nevyužívanie frekvencií začala licenčná rada riešiť
Dobrý deň, mohli by riešiť aj Rádio ONE frekvenciu 92,3 FM z Levíc z vysielača šikloš ktorý nejde uz aspon 3 mesiace aj po viacerých upozorneniach Rádia ONE. Písal som im to aspon 5x a žiadosť o opravu frekvencie ignoruju. Na frekvencii je iba šum a ako viem, frekvencia by mala plne fungovať a nefunguje.
Pokial ma niekto ucelenu licenciu na frekvenciu, ktoru dlhodobo nevyuziva (blokuje ju), je v podstate jedno, dany vysielac uz niekedy fungoval (ako v pripade DK ci Trstenej pri Vive), alebo je len v priprave (ML, RK, ci Dobsina). O zbytocne blokovanie frekvencie jej nevyuzivanim sa jedna tak, ci onak.
nechápem jednu vec ako môže rada dať pokutu rádiu Viva pri kóte ktorá je uvedená hore keď podľa jednej stránky vysielač v Medzilalaborciach je ešte len v pláne , tu pripájam stránku kde je uvedená kóta z kade by mala vysielať VIVA a zatiaľ nevysiela: http://www.power.szm.com/FM_regiony.htm , ak mi niekto neverí , že je tam napísané plánovaný vysielač , nech sa presvedčí sám , neviem aká je tam situácia ,nakoľko tam nebývam ale podľa toho zoznamu by v tomto meste Viva zatiaľ fungovať nemala . toď vše.
A co taka Trstena (ktora je uz tiez nejaky ten mesiac off), ktoru prevadzkuje Expres Net?
Tie vysielače Vivy na stanovištiach Towercomu šliapu, lebo ich udržujú a prevádzkujú oni, ale ich vlastné = 0 bodov.
Dnes som bol na dolnom Liptove (RK a okolie) a mozem potvrdit, ze 92.80 z ruzomberskeho Mnicha stale nie je sprevadzkovana. Na moje male prekvapenie (u Vivy poslednych tyzdnov to nie je pravidlom) vsak 91.10 MHz z Uloziska funguje.
na tieto asi rada pozabudla pri prvom upozornení a to ich majú pridelené tuším od 2007
A ktore ze to dalsie frekvencie bude rada riesit v rozbehnutom spravnom konani? Snad sa dostane aj na nefunkcne frekvencie radia Viva (mam teraz na mysli hlavne 87.90 MHz v DK, ohladom ktorej som Rade posielal podnet pred bez mala dvomi mesiacmi).
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň