Diskusia k článku Local FM (1/3): Začali sme vysielať na dedine
Presne, vtedy zamestnanec radia bol ozaj kreativny a sikovny clovek, netvrdim, ze teraz to je inak, ale ked uz vezmeme do uvahy, ze playlist je generovany pocitacom, hudobny mix taktiez a moderator je prakticky len medzipesnickovym interpretom textu, ktore mu napisu ini, degraduje to jeho pracu na minimum. A dnes - v dobe, ked si kazdy potaha z netu hudbu aku len chce - uz nie je radio tak lukrativne, ako v 90-tych rokoch.
Ale LOCAL FM si dobre pamatam, pacilo sa mi najma tym, ze napriek lokalite bolo cisto slovenske (na rozdiel od Radia Star Nove Zamky) a jeho didzeji a spikri boli priam rodinne spati s posluchacmi. Vlastne ani neviem, preco zaniklo...
Nádherné čítanie. Budem sa tešiť na článok o rádiu Flash z Prešova. Lokálne rádia neboli veľmi profesionálne, ale hrali a vysielali s citom a srdcom. Práve teraz mám zapnutý EXPRES po internete. Jingle, predely, moderátori, všetko OK a všetko pekné, ale chýba mi tam to srdce v tom vysielaní. To už je tak všetko dokonalé, že až je to gýčovité. Toto na reginálkach bolo suprové - nedokonalosť, ale cítil som, že vysielajú pre mňa.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň