Diskusia k článku Do výberového konania o voľné frekvencie sa prihlásilo štrnásť záujemcov
Niečo mi uniklo ?
Možno budú zdielať anténu a náklady z Vivou 101,1 na Lakeside city čo je kúsok od Istrochemu. Aj keď neviem či je to technicky možné pri rozdielnom výkone.
Na tejto frekvencii kedysi vysielalo Rock FM, myslim plnym vykonom 100 kW, ale bolo to udajne omylom, lebo bola kolizna z Radio Wien na 89,9 MHz. Nasledne sa Rock FM presunulo na 89,3 MHz, ale uz so slabsim vykonom <= 10 kW.
90.1 je koordinovaná na komín Istrochemu. V praxi, keď bude spustená však môže byť kóta ešte presunutá inde. Fakt je, že Incheba v tej časti mesta na dobré pokrytie nestačí.
Na 90,1 ide radio Slovensko zo Suchej hory v pohode prijímané vo vyšších častiach Bratislavy.
ako uz niekto napisal v inom vlakne expres je pocuvany len preto ze v mnohych oblastiach skratka na slabsom prijimaci clovek nic ine lepsie nenaladi...sro by sa tam hodilo najviac.
a bratislava 90.1 - kde by mal byt umiestneny vysielac? nevysiela nahodou v prisusediacej krajine (CR, A, HU) nejake radio ktore sem presahuje na tejto frekvencii? nemam pri sebe zoznam ale mam ten dojem ze hej - narazam na dalsie obmedzenie pre DXerov
Si uvedomte, ze mestsky vysielac pokryva sice nie velmi velku, no i tak nezaujimavu Cadcu s 30 tis. obyvatelmi, no kvalitne pokryje aj mnozstvo velkych obci v okoli, co minimalne zdvojnasobi jeho zasah! A to uz zasa az tak malo nie je - to urcite predci aj taky mestsky vysielac v RK, LV, LC, RV ci DK!
Jemné: ich snaha krásne ukazuje, že v navýšenie výkonu 106.9 na Krížave na 20 kW verí už len Walter. Elán: nové projekty odtiaľ-potiaľ, frekvencia bola blokovaná už dosť dlho. Expres: ani omylom, stále by syslili nové prekrývajúce sa frekvencie (95.4 vo Vrútkach budiž, tam by nikto iný aj tak nemohol vysielať, ale toto je už príliš). One Retro alebo Best: prečo nie.
RTVS: "Dokryvanie v pasme VKV je velmi problematicke vzhladom na komplikovanu koordinaciu frekvencii... pre lokality, ktore spominate je mozne koordinovat iba frekvencie pre male vykony, frekvencne spektrum je naozaj huste." Zdroj: http://www.zive.sk/clanok/67155/online-rozhovor-so…
Bez komentára.
Mam take tusenie ze NR , RV a CA dostane Best a PO Rockova R .
KE sport a ostatni asi nic .
Ten nezaujem RTVS o CA je cisty vysmech. Ale aspon sa teraz v plnej nahote ukazalo, ako RTVS na dokryvanie Slovenska signalom rozhlasu zvysoka kasle (argument, ze vsetky radia RTVS sa v CA daju naladit cez DVB-T neobstoji, sorry). Tiez drzim palce v CA Besku (bola by to dobra nahrada za skapatu Vivu), tomu gulasu menom Jemne by som (okrem vlastnych koordinovanych frekvencii) neudelil ani makke F.
NR, PO a RV imho jednoznacne bud pre Bestko, alebo Rockovu. S One a (ne)prevadzkovanim ich frekvencii uz mame skusenosti, Elan je pre mna pole neorane, ktore imho pokojne moze skoncit ako nerozbehnute Plus-ko a aj ked som krestan, tak si myslim, ze 2 krestanske radia su v SK eteri predsa len trochu zbytocne (7-micka).
Si pis, ze Je__e Melodie nic moc. Ak tam ocakavas Slovensky rozhlas, tak to je potom vysmech. Je sklamanim, ze sa o ten kmitocet nezaujimaju.
Sklamalo ma, ze sa neozval Slovensky rozhlas, a nabeton by tu frekvenciu prednostne dostal. Neviem naco sa tam hrabe Expres, ked uz ma slusne pokrytie na 95,4. Alebo ju chce vratit? Ak nie, tak aby v meste, kde je problem s volnymi frekvenciami koli hraniciam, malo jedno radio az dve frekvencie, to je riadny luxus a nezmysel.
Jemne melodie-nic moc, Radio Elan velka neznama.Takze ako najlepsia varianta sa mi vidi BEST FM, ktory chce najprv pokryt velke mesta(to Cadca sice nie je :), a potom dialnicne tahy.
aj ja tiež by som privítal RADIO ONE RETRO alebo rockovú republiku udidíme ako dopadne jarné výberové konania sa n to teším.
si myslím, že projekt Rádia Elán radní zas zmietnu zo stola..ale nechajme sa prekvapiť ako to nakoniec dopadne. :)
Kedze pocuvam radio uz takmer vylucne cez internet, pokrytie v preplnenom FM nie je pre mna priorita. Ked zacne vysielat novy projekt, zvysi sa mi pocet moznosti.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň