Diskusia k článku Rádio SIAF naladíte aj počas tohoročných leteckých dní
Mal by som to doma zachytiť aj toto leto.
Co vam je nejasne?! Pre vojsko nie je problem vztycit 25 m stoziar a nadmorska vyska 310 m zodpoveda polohe letiska. Je to podobne zariadenie ako vysielac spojarov pocas cviceni a tie vidno casto...
Zatial vieme toto: "Vysielač bude umiestnený v nadmorskej výške 310 m.n.m. Stred anténového systému bude vo výške 25 m nad terénom."
Pokusim sa zistit viac od organizatora.
Vie niekto kde mali umiestnený vysielač?
To rádio bolo na profesionálnej úrovni, o rok bude repeté. Budúci rok má byť SIAF 28. a 29. augusta (už piatykrát), aspoň tak to hovorili v éteri tohto rádia. Bolo inak vysielané aj PTY (POP M).
Navysenie vykonu malo vyznam, hra to slusne po celej BB, aj cestou na letisko. Trochu horsie je na tom sidlisko Sasova, to je uz okrajova cast signalu a zvuk uz vyraznejsie susti a odchadza. Inak bez problemov v meste nabehlo RDS "SIAF2014". Pocas vysielania dopravneho servisu radio dokonca prepina aj na rezim TRAFIC INFO. Vyber hudby je slusny, hraju aktualne hity aj starsie veci, projekt Radio SIAF ma velmi milo prekvapil. Palec hore pre realizatorov! ;) Zvladli to na jednotku.
Ano Peto, presne na to som narazal ;) ze navysuju vykon a preto som zvedavy, nakolko to pomoze - ci sa to aj realne ukaze pri prijme napr. v meste BB.
by malo byť teda 40 W, frekvencia bude tá istá ako aj pred rokom.
Uvidime, ako to bude s tym signalom a pokrytim. Vlani bol prijem fakt biedny, uz pri vstupe do BB to sumelo a v meste bez sance naladit. V aute potrebujem info o doprave v okruhu letiska ovela skor, ako par metrov od neho - ak ma radio SIAF plnit aj ulohu informatora pre motoristov. Takze sa tesim, ze problem z vlani si vsimli a reaguju nan :)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň