Diskusia k článku RÚ povolil ďalšie rozhlasové vysielače v štandarde T-DAB
To len pár nadšencov sa možeme my tu tešiť kto to pozná. Obyčným ľudom im o tom ani neviem povedať. Nie ešte im to vysvetliť. Veď mnohí pri DVB-T ani nevedia že je aj DVB-T2 a nie ešte že sa h265 používa na UHD. Ešte ako-tak niekto pozná rozdiel MPEG2 vs MPEG4. Pri DAB už tápam ako to vysvetliť a hlavne obyčajnej babe ktorá je čašnička. Dnes si moja známa myslela, že O2 je v Telekome rovnaká sieť a prišla jej vysoká faktúra v Tekekome, lebo volala do O2 a myslela že to patrí pod Telekom. Tak čo taký DAB ?
Bingo! T-DAB - traposina ..pre standardneho cloveka
Načo to teraz bude po funuse? Obyčajní ľudia DAB ani riešiť v tejto zasekanej dobe v robotách nebudú. To by musela byť ešte väčšia kampať ako bola na DVB-T, ale myslim si že Slovensko a Európa ma ďaleko iné dnes problémy, ako digitál.
Neriešil som rok štartu. Tu sa do toho nikto z vysielatelov nehrnie. FM a preplnené spektrum je pre nich výhodnejšie
Išlo mi o kvalitu.
Výborne? Keby bol rok 2006, možno to považovať za dobrý krok. Takto sa len lepia oči, aby mohol Twc argumentovať, že v digitáli "predsa vysiela"! Roky mali vysielať minimálne kľúčové stožiare v BA, NR, TN, NM, ZA, BB, BS, PP, KE a BJ, čím by sa pokryli aspoň najväčšie aglomerácie. Pri tých cenách, čo Twc vyberá za služby, je to hanba, nie úspech.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň