Diskusia k článku Rádio Anténa Rock vysiela na celom území MONO. Dôvodom je lepšie pokrytie
Prosím Vás, (ne)viete mi niekto povedať, prečo:
Medzi "+" a "L" a "+" a "R" NIE JE MEDZERA?
Medzi "-" a "L" a "-" a "R" JE MEDZERA?
Má to príčinu TECHNICKÉHO CHARAKTERU?
;-)
---+++---
Rastaman, ktorý rozumie všetkému, čo sa dá vygoogliť, je zrazu v koncoch. Lenže on nemá kamarátov, ktorí by mu pomohli. Ku kamarátom je totiž potrebné správať sa slušne a s úctou.
Keby túto otázku položil ktokoľvek iný, veľmi ochotne mu odpíšem. Odpoveď je totiž pre každého, kto aspoň chvíľu robil niečo s audiom, úplne jednoduchá.
Rozumiete tomu?
Vysvetlíte? VYSVETLITE!
PJOSÍM, PJOSÍM!
No dobre, ale stále neviem, čo je to to @SETHlupÁČIKovo "+L, +R (S) - L, - R".
Ty to vieš?
Nepochopil nič. Pali a Arieli naňho zvysoka kašlú, takže sa snaží provokovať. Typický troll...
Vidíš, aj PALO KOMPRESOR a ARIELI ZLODEJÍČEK na Teba z vysoka prdkajú.
Oni totiž tiež nechápu, čo za novotvary to tu fľúskaš.
;-)
Ty si naozaj nepochopil, že to nie je o nezáujme podporiť Setha, ale o nezáujme diskutovať s odborníkmi ako si ty? Diskusia s tebou totiž nikam nevedie, stále sa to tu točí dookola. Aj keď dostaneš 10 pádnych argumentov, budeš si tvrdohlavo stáť za svojimi teoretickými tvrdeniami, ktoré sú postavené na úplne chybných úsudkoch. To je ako presviedčať niekoho, že perpetuum mobile nie je možné zostrojiť, ale ty pošleš 10 linkov na stránky, ktoré hovoria o niečom úplne inom, všetkým vulgárne vynadáš a ešte budeš tvrdiť, že ho doma máš.
Takže pochop, že na vecnú diskusiu s tebou na týchto stránkach klesol dopyt na minimum.
Rastaman dostal záchvat zlosti :D :D
Chudák, zober si antidepresíva aby ťa porážka netrafila, čo by sme všetci robili bez takého samozvaného génia ako Ty? :D
PS: Vysvetlenie (k problematike) si dostal už dávno. Okrem iného, veď predstavuješ sa tu ako TOP odborník, mal by si predsa sám dokonale vedieť čo je +L, +R (S) - L, - R, keď vo veľkom rozoberáš Stereo.
A.... Nie som taký úbohý (Ako ty) , aby som potreboval niekoho kto mi pritaká na pravdivú skutočnosť. Asi ťa to moc žerie čo?... To som rád :D :D
Prosím Ťa pekne, Ty tušíš, čo by malo/mohlo znamenať to @SETHáčikovo "+L +R (S) -L -R"?
Lebo on stále len naznačuje a naznačuje, ale nie a nie vysvetliť - PAČMAGA AKÁSI NEOCHOTNÁ!
;-)
@HLUPÁČIK SETH-íček, prepáč!
Bol som netrpezlivý, ale PRD z toho: https://duckduckgo.com/?q=%2BL+%2BR+(S)+-L+-R&ia=w…
;-)
Nie, netuším, ale rád sa nechám poučiť múdrejším! Vysvetlíš, prosím?
Pozn.: Očakávam PODROBNÉ VYSVETLENIE, od základov až podnes - tak, aby tomu i takí hlupáci a laici, ako som ja, porozumeli. ;-)
ad: PS: Aha, takže aj keď ODSTUP L/R (= PRESLUCHY) (angl. STEREO SEPARATION) bude 0 dB, tak to stále bude STEREO?
;-)
PS: Fakt výborne sa tu bavím - inak by som sem už dávno nechodil!
Nevieš čo znamená +L +R (S) -L -R?
Ale chudáčik jeden.
Poradím ti. Prestaň sa hrať na VIP, čo všetko vie, lebo Ty nevieš o celej problematike absolútne nič (a tvoje "odborné" drísty ktoré tu miešaš jedno cez druhé to každým tvojím príspevkom iba potvrdzujú)
PS: Tie tvoje "detské urážky" iba dokazujú tvoju konečnú. Ešte raz, aby všetci videli " zloženie stereo zákonite platí všade, bez ohľadu o aký druh signálu sa jedná, kde je privedený a ako je spracovaný"
Taký kecálek, ako rastaman ale stále netuší prečo :D (a stále nevie, čo znamená značenie na začiatku)
DUAL MONO (2x(L+R)) možno rozpoznať jednoducho: VŠETKO HRÁ UPROSTRED.
Dokonca aj také STEREO nahrávky, akými sú tie od DIRE STRAITS: https://www.youtube.com/results?search_query=DIRE+…
;-)
Keď si (ktorúkoľvek) problematiku naštuduješ a porozumieš jej, NIK ŤA NEOKLAME! ANI JA.
;-)
Tak znie moja univerzálna rada... do života.
To je len ďalší z Tvojich (v dlhej rade stojacich a denno-denne pribúdajúcich) LAIcKo-DILETANTských omylov - v nesymetrickom signále sa nachádzajú len L+ a R+ (žiadne mínus-ky tam nie sú).
Hlupáčik + Chudáčik = SETHík
;-)
SYMETRICKÉmu (BALANCED, SYMMETRICAL) spracovaniu signálu sa hovorí aj "DIFFERENTIAL".
Uhádneš, prečo, Hlupáčik?
;-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Single-ended_signali…
https://en.wikipedia.org/wiki/Unbalanced_line
*
Takže asi toľko k "ODBORNOSTI" súdruha "HLUPÁČIKA @SETH-ÍKA".
;-)
"prepnutím na MONO počujem každý zvuk len 1x, zatiaľ čo v SK-DUAL-MONO počujem všetko 2x:"
Asi máš zapnuté echo :)
Tvoje názory síce nie sú príliš odborné, ale aspoň pobavia.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň