Diskusia k článku V súvislosti s kvótami na slovenskú hudbu začala Rada päť konaní
si celkom slusny manipulator...nepracujes nahodou v RTVS? Muoj prispevok 11.10.2016 17:35, (vcera) bola reakcia na Tvoj prispevok 11.10.2016 15:58, LuboTS (vcera..kvoty a vek) a nie na Tvoj prispevok 07.10.2016 21:15, (min. tyzden, Tvoja odpoved "ako to je" na moju otazku "ako to je")
Pokiaľ viem, my sme sa nebavili o názoroch na kvóty, či je alebo nie je to správne, my sme sa bavili o tom, ako to je. Dal si otázku ako je to s tou novou/staršou hudbou, ja som Ti napísal ako to je a to je celé. Tak láskavo problém z mojej strany nehľadaj a tiež mi nemaj za zlé, že som neodpovedal podľa Tvojho názoru, lebo o názory v tomto prípade vôbec nešlo. Všetko dobré prajem
neocakavaj odo mna, ze sa budem zamyslat nad designom nejakej normy, ktoru povazujem za hlupu a skodlivu samu o sebe. Na adresu tvorcov - pokial nevies "ako", tak ..to nezacinaj.
A aké kritérium chceš použiť na to aby si mohol povedať že či interpret je nový alebo starý?
?? datum narodenia? A to preco ta napadlo?
Ja osobne som mal dojem, ze zastancovia kvot hlasali, ze ucelom kvot je predovsetkym umoznit pristup do medii a teda i k uchu posluchaca hlavne mladym hudobnikom (..start-up-istom). A nie starym harcovnikom, ktore su uz desatrocia (..starocia?) ..IN. Ti nemaju ziaden problem dostat sa k uchcu posluchaca. Uz daavno tam su. Dokonca existuju indicie, ze su to prave tito stari harcovnici, ktori vytvaraju v medialnom systeme struktury braniace pristupu mladym NOVYM hudobnikom.
Samozrejme že sa berie do úvahy rok vzniku skladby a nie rok narodenia interpreta. Veď aj v zákone sa hovorí dosť jasne o tom, že skladba ktorá má nejaké roky sa považuje za staršiu, nič sa v zákone nehovorí o dátume narodenia interpreta či autora
Muoze mi niekto ozrejmit situaciu? Ake je presne znenie zakona? Ak pride s nejakou novou skladbou napr. zbirka, hammel, alebo jozo raz, je to povazovane za "novu hudbu"? Dakujem vopred
No Regina ju nedostala a pritom pomer slovenskej hudby je tam cez 50% no samozrejme staršej ako 5 rokov.
Asi si to pozorne nesledoval v čase, keď to bolo aktuálne, ale rádiá, ktoré hrajú staršiu hudbu, Best či Vlna, dostali výnimku a teda nemusia hrať zo slovenskej hudby aj tú novšiu hudbu
ˇAko môžu niektoré rádiá orientované na staršiu hudbu hrať sk veci ktoré nie sú staršie ako 5 rokov? Dobre čítam? To aj na tej majú hrať naše sk skvosty z posledných 5 rokov-?
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň