Diskusia k článku Licenčná rada vyhlásila jesenné výberové konanie (Aktualizované)
Pozor, zákruta!
https://www.youtube.com/watch?v=q6qDFsA5130
;-)
Tak to tí Česi sú na tom ešte "lepšie" než Rakúšania - tí štandardne idú 72 kb/s.
Keď sa chystal prechod na DVB-T, bola v telke nejaká debata, do ktorej umožnili telefonicky vstúpiť aj divákom. Jeden volajúci im znenazdajky začal vysvetľovať, že reálny svet navôkol je analógový, že rozlíšením a dynamikou sa digitál analógu nikdy nevyrovná, a že digitalizácia je len snahou mocných o redukovanie nákladov a maximalizovanie ziskov.
Prítomní "odborníci" onemeli... :-)
Vinyl revival
https://en.wikipedia.org/wiki/Vinyl_revival
Back to the darkroom: young fans reject digital to revive classic film camera
https://www.theguardian.com/uk-news/2018/jan/28/do…
IMPULZNÁ ODOZVA
Analóg vs. Digitál
https://www.merging.com/assets/img/merging/product…
:-)))
To si donedávna mysleli aj Nóri... ;-)
nemyslím si, že sa DAB+ má šancu uchytiť na SVK trhu
Tak pozor, rovnakú perlu vypustil technický riaditeľ ČRo pri poslednom rozširovaní pokrytia. Asi myslí tých 48 kbps (brutto, audio 40-44 kbps), ktoré majú ich regionálne stanice a Dvojka :-D
A dabko kedy rozbehnete rozširite dočkáme sa vôbec v tomto storočí? Doba pokročila
A na DAB+ sa zabudlo? Je doba digitálna a nie analógová DAB= CD kvalita veľké pokritie s 10x menším výkonom max 10kw namiesto 100kw
Menšie náklady žiadne konvektory rds stereo dekodéry typu
RT AF CT TP TA PTY EON TMC zasuvne moduly a tie niesu lacné každé rádio musí vysiela pi ID podľa toho odhalia ci sa jedna o pirátske rádio
chod FM rádia mesačne 10000€ v cene nájom techniky energie paušál na servis el energie moduly vrátane servisu ovládacieho softvéru mnoho ďalšieho toto u dabka Odpadá jeden soft všetko v sebe dab rádio cca 2000€
Odpadá ďalší vysielač s ballovaciou anténenou stačí jedna anténa jeden vysielač a nie 2ks
Omg zase len to blbé zašumele prahistoricke
VKV II OIRT
PÁSMO ved to je už deduško funguje od roku 1960 VKV I OIRT 65-74 východná norma pokial ma pamät neklame tak od roku 1.5.1986 sa používa VKV II západná norma tj 87-108mhz a to je riadne prepchate niekedy počujem aj dve stanice v sebe napríklad nemôžem počúvať Expres vlna Európa2 lebo mi bliakaju Poliaci Nervi mam tých magorov chytám aj rdskom plnej sile radio katovice a pod potom 99.00 dákych Poliakov a keď nie Poliaci tak cz a keď nie cz tak počujem FM vysielačky z auta keďže bývam hneď pri ceste ktorý tupon povolil FM vysielačky do auta dáte zapaľovača a z MT vám to signál prevedie do FM pásma takže keď je kolóna od 14.00 do 18.00 nula bodov počujem len brum alebo hop ci čibi gipsky king a podobny hudobný štýl mynule si to chlapík nechal a počul som šťavnatý rozhovor z milenkou poviem vám riadne blee SEKS po telefóne
TAKŽE HALOO KOMPETNY ZOBUDTE SA A ROZŠIRUJTE DAB+ A NIE DEDUŠKA FM
DAB= KVALITA ŽIADNE RUŠENIE JEDEN MUX AZ 20 STANÍC A KANÁLOV JE 41 5A až 13F takže 20 stanic x 41kanalov =820 staníc
NAŠI CZ BRATIA UŽ MAJU 95% POKRYTÉ A MY MAME 6 VYSIELAČOV AJ NA HRANE PRÍJMU
SLOVENSKO JE DIVNA KRAJINA VŠADE DAB+ ROZŠÍRUJU MY VYPINAME MY MAME OD ROKU 2016 LEN 5 VYSIELAČOV A TO SKÚŠOBNÉ VYSIELANIE JE ROK 2020 21 STOROČIE DOBA DIGITALU DOBA DABOVA
Určite to bude ako S DVBT starý kodek my MPG2 A OSTATNÝ MPG4 A TENTER ZA MILIARDI
No som zvedavý čo bude namiesto Rádia Jazz..... keďže jeho zakladateľ sa chce súdiť... čo bolo niekde uvedené...u mňa má mínus, že poslal k vode pár regionálnom, teraz tam vysielajú JM .... najlepší bol Aktual ....on to chcel pre nejaké náboženské rádio, čo mu Rada neschválila
Frekvencia 90,8 Prešov-Straž je chybná.
Rádio Košice (Marek Petráš) vysiela z kvóty Prešov-Lysá.
Dosť ma to zarazilo, lebo Prešov-Stráž mám za domom a viem čo z neho tlačia do éteru :-)
Ale prekvapila ma frekvencia rádia Košice v LM. Ani som netušil, že v LM vysiela rádio Košice.
Z volných frekvencí by bylo možné sestavit hezkou velmi rozsáhlou síť pro nový projekt. Hloupé je, že ekonomicky není doba nakloněná tomu, aby vzniklo něco úplně nového a profesionálního. Tak, aby si takový projekt našel skulinku na trhu a dokázal se v ní uživit.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň