Diskusia k článku Flexibilnejšie prideľovanie rozhlasových kmitočtov umožní efektívnejšie využívanie frekvenčného spektra
včera som sa z vysielania Radiožurnálu dozvedel, že EÚ nariadila (onedlho vstúpi do platnosti, ak už neplatí - neviem presne) postupné zverejnenie všetkých netransparentných štruktúr majiteľov médií, a tak mi napadlo, či toto zrovna nie je reálny dôvod odpredaja staníc, pričom v tej súvislosti narýchlo zaviedli v slovenskom parlamente umožnené vlastníctvo viacerých médií v SR jedným subjektom, plus anténu nikto "nechcel", keďže zrazu prišlo flexibilnejšie prideľovanie kmitočtov, aby sa o uvoľnené portfólio mohli uchádzať pre iné svoje stanice... minimálne je táto zhoda náhod na zamyslenie
Radio Best posledne roky totalne stagnuje. Podla Finstat nie je v strate, ale ma tak miniaturne trzby, ze majitel ma z toho maximalne vreckove na kavu. By ma zaujimalo, ake ma s tym radio plany. Zrejme ho uz nemieni rozvijat, ale skor ci neskor ho niekomu preda a caka len na vhodnu prilezitost. Tato nastane, ak mu RVR znovu priklepne vysielaciu siet.
Som zvedavý, kolko mesiacov budú vypnuté vysielače po rádiu Anténa rock, ked tak zrazu ctenej rade vadí, že vela frekv.je nevyužívaných.
No konečne.Aj v ČR prideľujú frekvencie niekoľko krát do roka a mohlo by sa prideľovanie frekvencii a rozšírovanie staníc konečne urýchliť :-) :-)Lebo takto to strašne dlho trvalo,keď bolo výberové konanie len dva krát do roka
Škoda, že sa v minulosti zastavil progres rádia a prišlo o niekoľko lukratívnych frekvencií. Držím im palce, aby obnovili licenciu a dostali aspoň terajšiu sieť.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň