Diskusia k článku Europa 2 už na Slovensku bola i v 90-tych rokoch, a to hneď dvakrát
Aj na Sliezskom dome vo Vysokých Tatrách išlo Rádio Kiks na 90,8 MHz z vysielača Prešov - Stráž aj s RDS (keď ešte nebol vysielač 92,6 MHz Levoča).
pridám sa aj ja. kedysi som ako dorast chodieval do kempingu v starej lesnej, a tam sme s nadšením počúvali rádio tatry :-) bolo to vtedy veľmi zaujímavé rádio, taktiež kiks (to sme ladievali prevažne na štrbskom plese)
Ja som rád počúval preberanie vysielania z Francúzska počas nocí.... skúšal som svoju stredoškolskù francúzštinu ????..E2 aj Funradio Paris...
Re Piedro: Ako to teda bolo? Vieš mi o tom napísať niečo viac?
... pred takmer 30 rokmi začínala v Top Rádiu Barbara Štubňová.
Nuž ak už to sem niekto vytiahol tak by si mal najprv zistiť ako to vlastne bolo a potom písať, lebo v článku je plno nepresností a výmyslov.
článok v poriadku, len by mal byť zaradený do sekcie Čitáreň, a nie do Správ... "V čitárni vám ponúkame články na rôzne témy súvisiace s rozhlasom - história rozhlasového vysielania,..."
Obe stanice som mal možnosť si naladiť (ale dosť zašumene) . Často som sa v tom čase pohyboval po ČR a tak som porovnával českú Evropu 2 s "našou". Okrem loga a jinglov nemali nič spoločné.
V ČR tiež menšie stanice preberali časť vysielania Európy 2 z Francúzka. Spomínam si na rádio Lion (Votice, 105.5 MHz). Pár hodín mali svoje vysielanie a veľkú časť dňa šírili Evropa 2 (Francúzsko). Po nejakých týždňoch začali preberať českú Evropu 2, ale s vlastnými jinglami rádia Lion. Píšem o rokoch 1992-1995.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň