Diskusia k článku Frontinus opäť terčom záujmu na Rade pre mediálne služby
Vysvetliť rozdiel medzi fašizmom a nacizmom neznamená velebiť fašistov. Nie som a nikdy som nebol rusofilom, čo však zo mňa nerobí banderovca.
SVET NIE JE ČIERNO-BIELY.
Ty si cely oponent sam sebe, ty rozdvojena osobnost. Vlastne ty nie si rozdvojena osobnost, ale minimalne rozsestena osobnost. Si chory clovek!
Presne tak, úplne s tebou suhlasim, napísal si to trefne a pravdivo a na každého ma byť rovnaký meter.
Umožnenie byť fašistom v parlamentoch je akoby vysielali rádia eSeSák...
No pozor, Blaha môže diskutovať, to problém nie je. Ten vzniká vtedy, keď vo vysielaní nemá oponenta, trebárs aj v osobe moderátora / moderátorky, keď už nie je prizvaný ďalší hosť z opačnej názorovej strany. Je nebezpečné kohokoľvek názory prezentovať ako jediné názory. A to sa týka všetkých "politikov" na Slovensku a vo svete. Mediálny zákon to jednoznačne rieši. Treba dodržiavať zákony.
Veľmi nerád diskutujem o politike, nedávam k nej komentáre ani na sociálnych sieťach, ani na spravodajských weboch. Pokiaľ však viem, Blaha je úplne normálnym členom strany SMER – sociálna demokracia, je členom parlamentu a teda je to človek, ktorý má právo vystupovať v médiách. Alebo ak zakázať niekomu vystupovať, tak aj tým, ktorí sa postarali o to, že náš rozpočet je v najhoršom stave aký sme kedy mali. Proti tomu ale asi nebudeš, však?
Ja to napíšem veľmi jednoducho. Tebou spomenutý Kotleba je fašista. A fašista nemá čo hovoriť svoje názory verejne. Blaha je komunista, jeho cieľom je znárodňovanie, kamarátstvo s rusmi. Toto sme tu mali 40 rokov a dosiahli sme akurát to, že Slovensko sa dostalo do ekonomického a morálneho marazmu. Takíto ľudia nemajú čo vystupovať verejne. A rádio Frontinus zámerne volá do vysielania takýchto ľudí, lebo s ich názormi súhlasí. Toto nie je diktatúra. Diktatúru máš v Maďarsku, kde v podstate každé jedno rádio je napojené na Orbánov FIDESZ a tam v médiách iný ako jeho názor neodznie....
Ale moderátor kladie otázky a nepredkladá odpovede, ktoré má hosť čítať! Ak je teda sloboda prejavu, prečo sa sankcionujú a kritizujú názory opačnej strany? Diktatúra? Veď nech si poslucháči môžu vypočuť zástupcov rôznych strán a nie dokola len Fica, Pelleho, Tomáša, Remišovú, Kolára a pod. Nie vždy sa dobre počúvajú názory opačnej strany, ale majú rovnaké právo na svoj názor, ako tí pri "moci". Práve preto by mali byť pri porušení zákona sankcionovaní hostia a nie rádio. Tak ako rádio očakáva slušnosť a korektnosť v éteri u prezidentky, rovnako tak je to u Kotlebu či Blahu (nikto kontroverznejší ma nenapadol, prepáčte :) ).
Možno práve moderátor by mal byť natoľko inteligentný, aby vedel čo je akceptovateľné. A možno je na vine aj rádio, ktoré pozýva takých hostí, ktorí bezočivo klamú do éteru, podporujú fašizmus, komunizmus a podobné veci....
Prečo terorizujú rádio a nie daných hostí?! Však oni by mali vedieť, čo je akceptovateľné prezentovať. Moderátor nie je policajt, ktorý má s pelendrekom v ruke stáť nad dospelou a svojprávnou osobou. Ako majú robiť živú diskusiu, ak majú kontrolovať, čo hosť povie?!
https://www.youtube.com/watch?v=lL0-wEQSBm0
Treba obnoviť ŠTÁTNY MONOPOL. PRAVDA je len jedna!
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň