Diskusia k článku Modernejšie ako kedykoľvek predtým. Rádio Expres vysiela z nového štúdia
Teraz som si pozrel video na FB ohľadom nového štúdia. Celkovo to štúdio pôsobí tmavo, povedal by som že až depresívne. Obrovský mixpult (výrobcom je Telos Alliance) zaberá väčšinu priestoru pred moderátorom a pri vysunutom šuflíku s klávesnicou a myšou som mal dojem, že moderátor stojí v neprirodzenej polohe a musí sa naťahovať po tlačidlách a fáderoch. Tie tri monitory nie sú vycentrované, pôsobí to tak trocha amatérsky, povedal by som nedorobené. Aj ten vysielací stôl vyzeral, ako keby ho vyrábal nejaký amatérsky stolár po večeroch - možno sa mali plesnúť trochu po vrecku a zaplatiť nejakú šikovnú interiérovú dizajnérku. Len tak mimochodom, to tam museli byť v sakách? Však vyzerali smiešne. Alebo to bola zároveň nejaká módna prehliadka miestnych celebrít, ktoré mimo Slovenska nestoja za nič?
Len tak mimochodom, Expres Group to riešil kompletne? Čiže nové štúdiá majú aj Európa 2, Melody a Rock, alebo to sa bude riešiť niekedy vo vzdialenej budúcnosti?
Zhrnutie: Štúdio nie je ničím výnimočné a nepôsobí že by bolo na úrovni.Urobilo sa veľké haló s biednym výsledkom. Pre malé rádio pôsobiace na slovenskom rádiovom trhu je to asi úplne postačujúce, však vysielať sa odtiaľ dá. Na RTL Audio Center v Berlíne to však nemá ani zďaleka....
No pokiaľ viem, Ty si tu prednedávnom spomínal RTL Audio Center v Berlíne a porovnával si ho s budúcim štúdiom rádia Expres akože to bude jedno z najmodernejších štúdií....
Ale keď teraz porovnávam tie štúdiá, tak to v Berlíne je najmodernejšie a Expresáci mu nesiahajú ani po členky. Dizajnéri na Slovensku sa plesli po peňaženke ale na kreativitu akosi zabudli....
A o špičkovom koncovom produkte sa dá tiež polemizovať. Však iste poznáš to príslovie "V krajine, kde medzi slepými je jednooký kráľom"
Existuje na svete len jedna značka na dobré mixpulty? Našťastie to Tvoje Rádio Jazz má presne také štúdio, ako si predstavuješ. Myslím ináč, že poslucháčovi môže byť jedno, ako štúdio vyzerá, ak zo štúdia vychádza špičkový koncový produkt, je všetko v poriadku
Je síce nové, ale zdá sa mi byť temné.....
Mixpulty nie sú od DHD, takže to nebude patriť technologicky medzi najlepšie, ako to majú v RTL Rádiách v Berlíne....
Dizajnéri sa nevyznamenali, no čo už, sme na Slovensku a na uspokojenie tunajších poslucháčov to asi stačí.....
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň