Diskusia k článku Marec patrí v Detskom rádiu knihám

Ešte kým máme mesiac knihy, pridávam jednu štatistiku, ktorá hovorí, že až 44% Slovákov si za minulý rok neprečítalo ani jednu knihu. Smutné......
Viac informácií nájdete na tomto odkaze: https://medialne.trend.sk/internet/katastrofalna-b…

Chceš mi snáď povedať, že na záhradkároch zarába Best ťažké peniaze? Navyše je to rádio s biednou počúvanosťou, šmejdovou hudbou, zlou programovou štruktúrou a keď aj urobí niečo nové - ako teraz web stránku - tak sú takí grambľaví, že pohnoja kompletne všetko. Aký význam má niečo vysielať pre 15 ľudí?
Len tak mimochodom, vedel by som si záhradkársku reláciu predstaviť na nejakom Country rádiu, kde by viacmenej aj hodila...
A ešte dodám - vieš o tom že mnoho záhradkárov si na chatkách popri okopávaní číta knihy?
Skús si položiť otázku, aký mesiac je teraz. Predsa mesiac knihy, tak je logické, že venujem tomu trocha času a očakával by som, že taký Expres alebo Vlna pripravia aj nejaké súťaže....
A ten Tvoj posledný odsek asi charakterizuje nie len Teba ale aj veľkú časť Slovenska - nečítanie kníh. Kedy si si naposledy niečo prečítal? Dôsledkom toho je spochybňovanie základných vedeckých dôkazov. Keď si prejdeš diskusie nie len na sociálnych sieťach, tak zistíš že takíto ľudia sú hlúpi, neovládajú gramatiku, matematiku, základy logického myslenia - ale zrazu sú odborníci na politológiu, šport, biológiu, lekárstvo. Myslím že pri takých ľuďoch by aj Einstein zahodil prácu o Teórii relativity a išiel by radšej zametať ulice.....

Prečo nemáš rovnaký meter na čitateľov kníh ako na záhradkárov? To že sa jedno rádio venuje, možno už len venovalo záhradkárom, ti veľmi prekážalo. Ak by sa rádio venovalo čitateľom kníh, tam by to už bolo v poriadku. Keď si ale zoberieš koľko ľudí má záhradku a koľko ľudí si chodí do knižnice požičiavať knihy, asi prídeš na zaujímavý pomer v prospech záhradkárov :-D

Skôr som mal na mysli komerčné rádiá z TOP6, pretože tam kultúrne informácie nie sú žiadne...
Devín ponúka Cyklus Týždňa a Verše, na rádiu Slovenska tiež nájdeš pravidelné rubriky o knihách....

Na Rádiu Slovensko prezentujú pomerne často sk autorov a ich novinky + cez víkend popoludní chalani propagujú knihy. Predpokladám, že taký Devín tiež venuje knihám nejaký ten čas.

"Je len škoda, že tento krok nenasledujú aj ostatné rádiá - hlavne tie z TOP6."
V princípe absolútne súhlasím, azda by som ešte úplne neodpisoval Expres ani Slovensko/Reginu (možno vypustia aspoň nejakú pomyselnú lastovičku).
Pôvodná Viva (post-Twist) mala pravidelnú rubriku Kniha na tento deň s Dadom Nagyom.
Nevadí, vypínam počítač a idem listovať...
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň