Diskusia k článku Ukrajina kritizuje slovenské vysielače
To asi nie. Mame u nas take media ktore otvorene hovoria o volbah, a takmer vzetci vedia o nasich volbach, ake su a tak. Skvor to ukazuje aku politiku bude robit nas novy prezident Janukovic, ktoremu zo svojmy kriminalnymy znamost'ami sa to lahko podaruy.
Ivan, nemohlo by to byt aj kvoli vtedy u vas prebiehajucim volbam prezidenta? Z nasich medii tam prenikali informacie o vasich volbach, ze su zmanipulovane a podobne ... A to sa vasim uradom asi nepacilo.
Sam som z Ukraini a konkretne z Uzhoroda. A toto obvinenie naseho uradu ma ties dost nastvalo. A nie som si isty ze toto vihlasenie bolo preto ze sa rusie signaly, ide tu urcite o konkurenciu. V Uzhorode sa da chitit' 6 Ukrainiskich stanic, ale ani jedne sa neda pocuvat viac ako 20 min. Preto asi 60% z tich co pocuvaju radia tak pocuvaju prave slovenske ci mad'arske stanice. A preto nasim radiam ne ide biznis. Ved' nikto nechce davat' reklamu na radio ktore malo kto pocuva. Je to asi tak.
Za vsetko hovori dodatocne skoordinovanie 29 kanala v Uzhorode, pritom uz niekolko desatroci predtym vysiela STV v slovenskej obci Husak tiez na 29. kanale, a to su vzdialene len 7 km a su na rovine!!!, ani sa necudujem, ze sa rusia.
TV frekvencie su koordinovane planom Stockholm-1961
tak jedine, ale to je koordinovane dohodou Zeneva 84, co im sibe tym ukrajincom...
Vie mi niekto povedat, ktora televizia vysielajuca na 40.UHF im rusi signál. co im v tej hlave..-
Ono to vadí iba úradom.Tí ľudia naozaj radi počúvajú slovenské,poľské a maďarské rádia.Ine tam ani väčšinou nemajú okrem štánych médii.Súkromní vysielatelia tam síce existujú ale nemajú taký dosah.Nerobí im problém jazyková bariéra a majú prístup k voľným informáciám.Ani našim komunistom sa moc nepáčilo,že celé záp.Slovensko.južná Morava ladili rakúske stanice,ale museli to akosi pretrpieť.Koniec koncov,tie výchdoslaovenské vysielače ktoré presahujú na Ukrajinu sú väčšinou koordinované dohodou Ženeva 1984 a tú podpísali asi aj vo vtedajšom Sojuze a teda museli počítať s presahom cez hranicu.S čím asi nepočítali bolo to,že padne socializmus a dostanú sa tam slobodné informácie.
Nemali by čo počúvať? No to je pravda, ale nesťažujú sa v tomto prípade obyvatelia krajiny, ale ich úrady. A pre tie by bolo často-krát lepšie, aby naozaj Ukrajinci radšej naše stanice nevideli a nepočuli - toť Ukrajina.
Neviem, co sa Ukrajine nepaci, ved z Dubnika palia iba 100 kW vykony ERP pri FM a 600 kW pri TV. Co by robili keby boli ERP ako vo Francuzku pri FM 400 kW a v Rakusku pri TV 1500 kW. Nakoniec nebyt slovenskych vykonovych vysielacov tak Ukrajinci, ale aj Rumuni nemaju co pozerat a pocuvat. tie ich TV vysielace s ERP vykonmi 0,1 az max. 10 kW su o nicom a detto pri FM 0,1 az 4 kW s prisernou kvalitou obrazu, zvuku bez sterea a RDS. Je to o nicom a o kvalite programu nehovoriac
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň