Diskusia k téme Yes-povedzte ano kvalitnemu signalu
Neprislo k ničomu bujna sa venuje všetkemu možnemu len na radio akosi kašlr,niž čo ked musi natačat na CETV babylon,za 4 mesiace a zo zlepšenim signalu nedošlo dokonca si zrušili radšej aj knihu navštev na ich webe aby ich ludia radšej nekritizovali
Myslim, ze prislo bud k zvyseniu vykonu alebo k avizovanému premiestneniu vysielaca radia YES, pretoze signal mam uz niekoloko dni ciste stereo.
nuž neviem ako ale nikdy som si nemyslel že budem niekomu davat za priklad Hit fm,ale bohužial je jasne že radio hit fm je o ničom ale porovnajte ich signal na 97,4 a signal radia Yes tak nech mi tu niekto nerozprava a polarizacii ked byvam 8 km od Topolčian musim chytit toto radio na obyčajnu antenu a nie nič len šum.Zda sa že amateri su viac profesionalni ako sme čakali,myslim tych amaterov Hit fm,aspon poriadny signal vedia zabezpečit!
Skús ešte dať von zosilňovač a dať tam len symetrizačný člen.Ja som musel ten zosil. vyhodiť, lebo v dnešnej dobe je na každom menšom kopci vysielač a taký silný signál už tie zosilňovače nezvládajú.Ja tu mám Zobor a hlavne cca 300m smerom sz sú na vodárni vysielače Vivy a Expresu.
V momente mojho testu ma nenapadlo, ze vysielaju vertikalnu polarizaciu,takze diky za info.Dnes som antenu otocil vertikalne a po mensej korekcii polohy anteny sa vysledok dostavil - mono sa vycistilo ale stereo sumi. Ten rotator je vyhoda, ja ho nemam ale musim sa po nom poobzerat. Antenu mam 2 x Supersonic 7 prvkov, jednu nastavenu na pevno na smer Bratislava-Vieden a druhu na Brno.
Neverím, že len tak niekto može premiestnit anténu..je to zdlhavý proces, cca 30% z času potrebného ako na koordináciu frekvencie..Ak si to predstavujete naložiť anténu na fúrik a zobrať rebrík, tak sa mýlite.
Ja bývam 5km jz od Nitry a prijímam toto rádio na cca 70-80% kvalitne.Mono skoro čisté, stereo samozrejme šumí.Používam 7-prvkovú anténu Supersonic polarizovanú vertikálne, bez zosilňovača a na rotátore a tuner Sony ST-S 415 s úzkymi filtrami.Zaoberám sa lovením tv a fm vľn.
coskoro sa ma premiestnit vysielac na budovu decodomu.takze uvidime.
Ja byvam od Topolcian vzdusnou ciarou asi 15km smerom na Hlohovec, na streche mam smerovu antenu Yagi 7 prvkov + predzosilovac zisk=21dB, sum 1,1dB.Byvam na kopci.Vcera som otocil antenu na Topolcany a radio Yes velmi zasumene mono, na hranici prijmu. Bez pouzitia smerovej anteny ako mam ja ho u nas signalovo "prebija" KRONEHIT.Takze tak je to s ich pokrytim.
Kámo to este nevidel prezentáciu rádia..Pokrytie od Hlohovca, cez Bánovce až po Nitru. Takto klamú..A to vraj ešte majiteľ mestom dotovaného rádia ešte v Maxe ani nepovedal, že končí..xi xi
Kedy sa kompetentny mienia zaoberat lepšim signalom.Dnes som pozeral top mjuzik a v nom Bosaček vravel o radiu ktore vysiela pre topolčany a okoliu ale ja nechapem o akom okoli to vravel?Da sa naladit ich signal len v TO.Mali by s tím niečo robit.začina to byt už smiešne!
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň