Diskusia k téme Český rozhlas 1 - Radiožurnál
Len tak mimochodom, Tacheci uz riaditelkou nie ja asi dva mesiace, ale zavedeny format ostal. Ja uz som si celkom zvykol, aj ked relacie Svetem krizem krazem, Motozurnal, a hlavne Rozhovory s meteorologmi chybaju!!!
Klesol a dost rapidne. Ako dalej?
Veľmi ma teší,že majú aj v noci vysielanie LIVE a nie len samohrajka ako na SRo1(okrem nočných dialógov).Viem,že v noci nie je počúvanosť vysoká,ale ako "verejnoprávne" médium by mohli aspoň na "hlavnom" okruhu niečo také poskytovať.Takže v noci u mňa:ČRo1-Rádiožurnál,ČRo Regióny-spoločný nočný program naživo do 2.00,Polskie Radio Program 1-Jedynka,Program 3 Trójka(tento týždeň program:Trzecia strona ksiezyca-Tretia strana mesiaca,super hudba a hovorené slovo-po polnoci keď býva spln mesiaca) alebo Polskie Radio Katowice.
Mne sa zas vysielanie pozdava, nakolko aj hudba sa pohla lepsim smerom a nedavno som cestoval v noci a ponukli velmi zaujimave informacie od svojich spravodajov zo sveta.Neboli to len nejake suche agenturne spravy ako na inych radiach.
Radiozurnal som pocuval par hodin po novom roku, ked spravili tie otrasne zmeny. Bolo to naprosto neprekusnutelne. Dvaja trapni moderatori, ktori sa navzajom provokovali k bezduchemu tlachaniu. Vtedy som pochopil, naco su tie tzv. moderatorske dvojice. To musim konstatovat, ze Zemkova takto SRo 1 neskurvila, aj ked ona tiez trochu vykrocila tymto smerom.
No mňa moc nenadchli,ale dá sa.Vadí mi ta prílišná uvoľnenosť a niektorí moderátori sa dosť zakoktávajú-slabšia dikcia.Samozrejme,každému sa stane,ale tam je to akosi často.A vo verejnoprávnej inštitúcii,ktorá má aj veľmi dobré meno....no neviem.Ale stále podstatne lepšie ako SRo1.
Rádiožurnál mám doma na 3 freq.Ostrava-Hošľálkovive,Třinec a Valašské
Meziříčí.A ešte na LW.Na LW by vraj mala byť od jesene stanica s maximálnou prevahou hovoreného slova.Som zvedavý.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň