Diskusia k téme Giganticke vysielace
Sorry !!!Chcel som reagovat na tvoj prispevok ale nechtiac som napisal tvoje meno. Prispevok nizsie.
Kmitocty su skoordinovane pre oblast KE tak aj ked sa nachadza vysielac dubnik pri PO a aj vysielacie stredisko je evidovane ako Dubnik-Presov udava sa ako KE.Rovnake to je aj v ZA pri vysielaci krizava a u mnoho dalsich.
Ano Kráľova hoľa je len najvyššie položený keď tak... ale on samotný nie je vysoký... Ale vždy keď stojím na Skalke pod vysielačom Suchá hora, tak sa mi až kolená zatrasú kua, že čo je to za monument...
to ti povedat neviem preco ich tak udavaju, ale asi vedia preco
Presnejsie si mal napisat, ze najvyssie polozeny vysielac, ked tak...
Najvyšší vysielač je na Kráľovej holi, ktorý má 1948 m.
OK uz to mam objasnene. Medzi giganticke vysielace patri aj vysielac Presov-haniska.280m 100KW Radio Patria
a co ja za to mozem ze ich udavaju ako......ak je pravda to co pises o vysielaci poprad a trebisov a vies preco ich tak udavaju tak napis.
si velmi mudry. potom ani kralova hola nepatri popradu ale revucej, kedze je v jej okrese, tak isto je to aj s trebisovom, ked vysielac banovne nad ondavou su v michalovskom okrese
To nie je dubnik Kosice ale dubnik Presov.Nachadza sa v PO okrese.Tento omyl nastal este za cias komunistov kedy bol na vychode len jeden kraj so sidlom v KE odvtedy to nikto neopravil a vsade sa udavaju mylne informacie. Aj telefonna linka na vysielac dubnik ma PO smerove cislo.
Jednoznacne vo Velkych Levaroch.
vysielač Euro 2000 ale nikto odtail nevysiela...
Dalsie dolezite lokality (aj ked v rebricku o jeden stupen nizsie) su Poprad - Kralova Hola a Zilina - Krizava. Krizava ma 106 m. Z tychto vezi sa za sociku prazilo po 30 kW na zadom rozhlasovom kanali (z BA, BB a KE po 60 kW).
Najsilnejsie zenevske kmitocty (100 kW) su pridelene prave pre lokality Bratislava - Kamzik, BB - Sucha Hora a Kosice - Dubnik. Z toho vyplyva aj velkost tychto vysielacov. Kamzik je cosi mensi, ma do 200 m vcitane monorury na vrchu, ale zase stoji na relativne izolovanom kopci obkolesenom zvacsa rovinou.
a preto je z nich signal sireny do velkych okruhov. Ked z dubnika chytia radio v rumunsku, tak to je co povedat.
Tak potom taky isty je aj v Banskej Bystrici a tiez aj v Jaslovskych Bohuniciach.. Sucha Hora a Dubnik su rovnakej konstrukcie a su najvyssimi vysielacmi, maju cca 318 metrov...
Aj vysielac v Presove pri dialnici smerom na KE ma giganticke rozmery len neviem ci sa vola vysielac Presov - Zaborske alebo Presov-Haniska.aAasi je to AM vysielac.Ak sa nemylim tak z neho vysiela radio patria.vie niekto co je to za vysielac?
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň