Diskusia k téme Impuls
Však jasne, AM je AM a signál v noci jasné, že bude, ale ešte lepšia možnosť je internetové rádio, čo mám aj ja.
Dnes okolo druhej hodiny v noci sa mi podarilo v Prešove naladiť rádio český impulz na 981 am.
Dobré sú obe rádiá, ja to striedam a dá sa...
Odkedy tam púšťajú cez deň medzi české hity tie odrhovačky, ktoré hrá u nás napr. FUN, tak ich radšej preladím na F1. Ako môžu miešať českú klasiku s modernými pesničkami, keď každé je úplne niečo iné? Veď preto si pustím Impuls, lebo chcem počúvať českú klasiku a nie napr. toto
https://www.youtube.com/watch?v=J75enyWdbBM
tak nech to tam nehrajú.
Brno/Kojal je jednym z hlavnych vysielacich stanovist, kde je koordinovanych 5 zenevskych kmitoctov s max. povolenym vykonom 100 kW. Preto su vsetky programy tak daleko pocut, pokial, samozrejme, nie su prekryte miestnymi vysielacmi. Bohuzial, uz samotny zenevsky kmitoctovy plan je tak otrasny, ze uz v relativne malej vzdialenosti su pouzite velmi blizke kmitocty. Konkretne v BA, ktora je od Brna cosi cez 100km, su nasledujuce kolizie: 101,8 MHz (Viva) vs 102,0 MHz (Vltava), 104,4 MHz (Devin) vs 104,5 MHz (F1), 106,6 MHz (Je__e Melodie) vs 106,5 MHz (CRo Brno). To je fakt sila. Inak by to v celej BA vsetko islo relativne dobre, napr. Impuls (87,6 MHz) a Radiozurnal (95,1 MHz) vcelku ujdu a clovek ani nemusi mat nejaku kvalitnu antenu, aby to mohol pocuvat.
inac medzi recou, jakym vykonom vysiela Impuls z Kojalu, ze sa da chytit az do polovice slovenska?
Nove Mesto je asi jednou z najhorsich lokalit na prijem zahranicnych radii. Ked som byval pri Racianskom myte, po rakuskych a ceskych staniciach nebola ani stopa.
Dnes som si skusil naladit 87,6 MHz a chvilu pocuvat. Naozaj za chvilu na mna vysplechla nejaka madarcina. Tak som chytil radio a zacal chodit po byte. V spalni na severe cisto Impuls, ako som uz pisal predtym. V obyvacke na juhu zase to madarske radio. Takze namiesto ladenia stanic budem prenasat radio. :)
Ba nove mesto 87,6 Radio Slager z Gyoru. Sme kvalitne schovany pred signalom z Kojalu za Malymi Karpatmi
ked prestalo hrat radio duha tak teraz chytam radio impuls v cistej kvalite na 89,0 a v zazrivej chytam na 100,5 na obycajnu antenu
Impuls nie (prekryté JM 87.7), ale Cro 1 a F 1 z Kojálu 95.1 a 104.5 nad Šachtičkami na rádiu v mobile.
87,6MHz, ciste stereo, antena 1m dlhy homemade dipol, vertikalna polarizacia, umiestnenie vonku.
89.0 FM Ostrava Hošťálkovice,mono super,stereo mirne zašumené ale niekedy úplne čisto.Vždy s RDS.Na obyčajný teleskop.Na veži s dipólom čisté stereo.
100.5 FM Valašské Mezříčí,stereo super na teleskop aj vežu+RDS
100.9 FM,Jeseník-čisté mono,ale musí byť správne nasmerované-ináč sa miešs s poľskou PR3-Trójka na 100.8 FM
No ja som zo SMOLENÍC a IMPULS chytám slušne na 87.6 MHz
Kaplna Okres Senec-- microsystém napojený na autoanténu na 87,6 stereo s RDS
Ja Impuls chytam v Trencine na frekvencii 87.6Mhz vacsinou aj so stereom.
Ako som uz v bandscanoch v inej diskusnej teme spominal, aj v DK som ho chytal na 87.60 Mhz so zasumenym stereom. Teraz mi ho vsak uz trochu rusi Viva z 87.90 z Kuzminova (DK).
Ja ho v KE na KVP chytam medzi radiom Kosice a Viva nejak tak ide medzi tym dvom ale bohuzial takmer ho ani nepocujem lebo dost rus... a preska zvuk jedine ceske radio co my ide tak tak je CRo1 radio zurnal tem celkom dobre ide aj ked mono ale da sa..
Chytam ho v BA na 87,6 MHz v celkom dobrej kvalite, v najsevernejsej casti bytu. Kojal ma velmi dobry dosah, naozaj ho pocut v Bratislave aj Ziline. Na oboch miestach som zachytil aj CRo 1 Radiozurnal (95,1 MHz), CRo 3 Vltava (102 MHz), F1 (104,5 MHz) aj CRo Brno (106,5 MHz), kym neboli prekryte miestnymi vysielacmi.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň