Diskusia k téme Samohrajky v etéri
To že ty preferuješ verejnoprávne stanice je podľa tvojho vkusu. Len prečo to vnucuješ práve v tejto téme... Použi tému STVR :-D Ja zase preferujem iné rádio, je pravda že to tu občas dám najavo, ale žeby som to tu iným chcel nanútiť, taký pocit nemám. Aj keď je možné že občas má niekto iný pocit. Nech si každý počúva to, čo mu najviac vyhovuje
Napríklad Soul, Funk, R&B, Yachtrock, kvalitné Oldies? To je pre Teba nič? A to verejnoprávny rozhlas neponúka a ani žiadne z komerčných rádií čo máme na Slovensku......
A čo ti chýba na týchto 2 rádiách? Oldies je na rádiu Regina viac menej a aj veľa SK a CZ hudby, mix noviniek a starších hitov vrátane veľkého množstva domácich slovenských a českých je na rádiu Slovensko. Aktuálne informácie a aktuálne správy každú hodinu na rádiu Slovensko, diskusné relácie nie len o politike ale aj iných aktuálnych témach na rádiu Slovensko, regionálne spravodajstvo na rádiu Regina, rozhlasové hry na rádiu Regina a tiež aj na rádiu Slovensko, rozprávky na rádiu Regina, relácie zamerané na ľudovú a dychovú hudbu na rádiu Regina, diskusie s odborníkmi na rádiu Regina (pohotovosť), a rôzne zaujímavé diskusie s atraktívnymi hosťami na rádiu Slovensko (nočná pyramída) a rádiu Regina (večerné reflexie) a veľa iných vecí, čo ti teda na týchto 2 rádiách chýba teda? A ešte nehovoriac celodenné moderované vysielanie na rádiu Slovensko a to celodenné myslím od polnoci do polnoci.
Len som poukázal že komu sa nepozdávajú samohrajky tak čo by si mohol skúsiť naladiť. Rádio Slovensko alebo rádio Regina, inak k téme regionálne rádio čo sa spomínalo kiks a východ už zaniknuté ideálne je teraz rádio Regina.
Téma je o samohrajkách, ten tvoj príspevok je však o všetkom možnom len nie o samohrajkách. Akurát že si tam použil slovíčko samohrajka. Takže ani ja nerozumiem tvojmu príspevku v tejto téme
Žeby preto, že sa tu spomínali už zaniknuté rádio Východ a rádio kiks? Tak som uviedol aktuálne najlepšie regionálne rádio a tiež na margo samohrajok som uviedol rádio Slovensko ako najlepšie a celodenne moderované.
Nesuhlasim s tym, ze radio vychod je zabudnute. Svojho casu hralo vsade, doma, v robote , u zubara aj v banke ....nieco take domace a hlvane KVALITNE robene regionalne radio chyba...
A co im to pomohlo? Vychod je davno zabudnute a Kiss/Kiks nevie, ci vlastne zije, ci nie. Nevidiet ho, nepocut ho... S jeho pokrytim by toho malo predvadzat viac, nemyslis? Taketo "radia" nech kludne pozeru tie samohrajky..., nik si to ani nevsimne :-)
Tí, ktorí ste mali možnosť počúvať Rádio Kiks, dáte za pravdu, že najviac moderovaných a kontaktných relácii bolo na Rádiu Kiks - nonstop.
Ranný Kiks - ráno
Panoráma – dopoludnia
Živý čas – poobede
Piesne na želanie – večer
Nočný jazdci do 02.00 hod. – noc
Reprízy relácii (tiež moderované) – v noci
Všetky relácie boli moderované a najlepšie Panorámy boli s Dankou Roháčovou – Špankovou (terajšia hovorkyňa ministerstva školstva), Martinou Hornou – Mečiarovou (moderátorka Reflexu a rosnička TV Markíza), Luciou Makovou - Stráňavovou (TV Joj), Marekom Petrášom (TV Joj, Rádio Hey!) a Vierkou Miškovičovou (Rádio Hornet). Dobre sa dali počúvať aj Katarína Čižmáriková (neskôr poslankyňa Národnej rady SR), Marek Petráš, Ivan Lukáč, Miloš Gesker Petráš, Málka Sykorová, Dušan Hrabovský... Bolo tam množstvo známych ľudí, ktorí sa neskôr dostali do celoštátnych médii do Bratislavy a do politiky. Kiks malo všetky druhy relácií, 7-krát do týždňa hitparády, športová a motoristická relácia, detské relácie, počítačová relácia, hráme jubilantom, spravodajstvo, relácie o zdraví, hudbe, knihách, kultúre... Moderátori mali úroveň, energiu, dalo sa to počúvať, malo to úroveň a spád. To isté bolo aj na Rádiu Východ - bola to špičková kvalita - množstvo moderovania, spravodajstvo... nie ako ten odpad, čo sa dnes vysiela.
Obycajny winamp ktory si stiahnes na ich stranke ti to vie urobit..
MP3 je kvalitativne uplne inde, nez CD... Teda z horsieho lepsie nikdy neurobis...
Aky Program potrebujem na prerobenie z MP3 na CD
Radio Hey! mi pripada samohrajka-kedysi moderovali od 6 do 24.00,teraz od 6 do 10 a potom od 14 do 18,vikend je este skromnejsi o 2hodiny menej.Pocuvam toto radio rad,ale viac moderovania mi tam chyba.Horsie to tam ma Dodo Hlbocan od 6 do 18 kazdy den-okrem vikendu-12hodinova sichta to je trochu pridlho.
..posli mi email adresu..vysvetlim.
v PL nie je presne vymedzený pomer slova a hudby(asi ma niekto zle pochopil).len ke´d Rada vypíše konanie na voľnú freq.tak aj zároveň určí,o aký program by sa malo približne jednať.Tj.či by malo ísť o vysielateľa celoplošného,regionálneho,lokálneho, s hudobným,náboženským,informačným programom atd....Tým sa snažia(aj keď nie vždy úspešne) zabrániť,aby sa v určitom regióne nevyskytovali všetky stanice rovnakého charakteru.Ale tiež to obchádzajú ako sa dá.Príklad:RADIO CCM-(oficiálne by tam mal byť náboženský program,ten je však len v noci a čiastočne počas víkendov),ináč vysielajú info z regiónu SLiezska s hudbou 80´s(hlavne tzv.EURODISCO)).
..este dobre, ze pocitac mas :)) ..ale predpokladam, ze vies, ako to bolo myslene :) Okrem toho..pocitac vzdy urobi len to, co mu kazu..tak je to aj s tym vyberom skladieb..da sa to upravit tak, ako chcu..das tam 400 dobre nastrihanych skladieb a tocia sa dookola..nastavis jingle, presne casy sprav..reklam, dohravok a vsetko hra samo a dodrziava cas. Chces ten program? Mozes si doma ponastavovat co chces za cim chces :))
kedysi keď som počúval Beta rádio, keď vysielali ešte kvalitné pestré singlové obrátky, stalo sa, že niekoľko dní vysielali presne tie isté skladby, v tom istom poradí. Mali napríklad štyri playlisty, no a tie púšťali len nikdy sa nevedelo vopred uhádnuť, ktorý pustia. Potom to tak prestali robiť a už to podľa mňa nechali na výber počítača. Ale väčšinou bol takýto scenár: dve pesničky a potom jingel. Možno sa to dá nastaviť v nejakom programe, čo?
@Zuzana - ja som asi stará škola - ja si v mikrovlnke nič neprihrievam, ani polievku :)
Myslím, že pri nemoderovanom vysielaní ide o vopred pripravené poradie skladieb, jinglov, reklám a pod.
Lebo cez webkameru v SiTy vidím, že býva po večeroch prázdne štúdio a vysielajú normálne relácie zo záznamu, pesničky, jingle a počasie zo záznamu tak, akoby tam bol DJ.
Ale zase na Rádiu Best, kde sa nemoderuje vôbec (len správy prebrané zo SiTy a dopravný servis), sa stalo, že dali po sebe dve pesničky od Abby a tri od Queenu. To mi zas nepripadá, že by to tak niekto pripravil.
Ale ani ja sa v tom nevyznám :)
No nebol by som si istý že pri nemoderovanom vysielaní ide o náhodný výber v ktorom nám počítač púšťa skladby. Je dopredu naprogramované poradie skladieb ale aj ako pôjdú jingle, reklamy, upútavky, podmazy a všetko... Aspoň podľa mňa, ak sa mýlim, nech mi to niekto napíše... Ináč minimálne na Exprese sa od septembra celodenné moderované vysielanie vráti, teda aspoň na jedno rádio nadávať nebudete že je to samohrajka
radsej hudbu z prehravaca ako zle moderovanie.na naplnenie programu na to aby mal hlavu a patu potrebujes ludi ktorych treba zaplatit.a to stoji peniaze.ver tomu ze ked radia ktore nemoderuju budu mat z reklamy dost penazi na to aby pokryli okrem vynosov aj rozsirenie vysielania zacnu moderovat aj v case ked teraz nemoderuju.radio je biznis ako vsetko ine a investicia do moderovaneho plnohodnotneho programu je naozaj velka.a viac reklamy ako bez moderovania ti neprinesie.zatial je to bohuzial tak.a preco si odoberat zo zisku?ak chces moderovany program-nech sa paci-slovensko atd.,si koncesionar mozes pripomienkovat.a aj kedysi ked sa islo z cd ako si niekto mysli sa islo podla playlistov,nie z hlavy.alebo z pasov kde bolo vsetko nahrate.to ze dnes radia pouzivaju pocitace nie je preto ze by to chceli flakat,jednoducho je to nieco co priniesla doba,a podstatne to skvalitnuje vysielanie.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň