Diskusia k téme Poľské rádiá

Viem kvalitu poľského rozhlasu. V Poprade som chytal celu Przehybu. Na Tvojom mieste by som sa o SRO v Čadci ani tak nebil, mám Skrzyczne a hotovo. Počúvaj v okolí Čadce to až tak zmapované nemám, v akej kvalite, ak vôbec ide na Kysuciach Kráľova hoľa? A či sa niekde nebije so Skrzycznym? Ako to vyzerá s DVB-T zo Skrzycznego? Ešte ide, počul som, že ho už vypli.

dnes o polnoci na PR3-Trójka(100.8FM) budem počúvať program TSK(Trzecia strona ksiezyca-Tretia strana mesiaca), parádna muzika,hovorené slovo, trocha tajomna a pohodička.....
Dzis sobie poslucham Trzeciej strony ksiezyca :)

Divim sa tejto vlade, ze na rozhlas nevedia dat viacej penazi. Rozhlas je jednou z veci, ktore maju v porovnani s inymi statnymi vydavkami smiesny rozpocet a pritom je to vec, ktoru velmi "vidiet".

-ja netvrdím, že musia všetky stanice ísť LIVE 24/7, ale minimálne aspoň SRo1 ako vlajková loď SRo.Keď to dokážu aj chudobnejšie krajiny, tak snáď aj Slovensko je schopné.O privátne stanice si starosť nerobím, to je ich vlastná záležitosť.
-ja nie twierdze iz wszystkie stacje powinny nadawac nonstop 24 godziny na zywo, no co najmniej slowacka Jedynka jako stacja podstawowa powinna.Jezeli tak moga nadawac panstwa biedniejsze, to chyba Slowacje stac na taka co najmiej jedna stacje publiczna. O stacje kmercyjne sie nie martwie, bo to ich sprawa.

hej, len či stoi to za to v malom Slovensku, zamestnavat ludi pre promilovu počuvanosť. Zišly by sa neake štatistiky počuvanosti nočnych relacii v PL. Podla mna zbytočne plytvanie verejnymi prostriedkami pokiaľ ide o verejnopravne radia.

tak tomu hovorím luxusssssss.
V noci naživo: PR Jedynka,PR Trójka a aj Regionálne PR KATOWICE.
Podobne ja celoploška RMF-FM. Relatívne dlho aj Radio ZET.
U nás nič, ani SRO1. Teraz v lete sa snaží EXPRES, ale uvidíme čo na jeseň.

Máte pravdu. Norovce mají dobrou polohu. Ale Súlovce jsou úmístěny naprosto špatně a celkový úhel dobrého signálu je cca 40° před vysílačem. Všude jinde tam něco stíní.

sulovce su slabe ale norovce idu dobre cca. 30 km vzdusne od tohto vysielaca myslim norovce

Ja ti nepíšem o Norovciach, tiež pre Topoľčany, výška ani nie 250 (244) m+ešte nejaké metre anténa nad zemou (asi 30) a napriek tomu sa dá slabo chytiť Lumen 95.6 s výkonom 0.25 kW tu v BB...

Sakra, tak to je značný problém, ale teoreticky by to na východním Slovensku mohlo projít.
Jo, mám ještě jeden dotaz. Co je to proboha za vysílače v Topoľčanech ? Súlovce, obchodná apod. ? Vždyť nemůžou mít pokrytí větší než pár km od města ne ?? Aspoň tak mi to ukazuje Radiomobile

raz som skusal chytit v liptovskom mikulasi asi niekde pri bille 107,3 MHz radio hey! zamcisko 2,00 kW V na autoradiu sony no vsetko mi vyrusilo 107,2 MHz radio maryja swiety krzyz 120,00 kW V takze swiety krzyz ide aj v liptovskom mikulasi v poprade pri obalovacke som chytil mono bez rds 106,5 MHz rmf maxxx swiety krzyz 5,00 kW V

15.1.1990 RMF FM začalo...trocha som unáhlený, sry.

No RMF FM začalo vysielať 10.1.1990 a je tak asi o 5 mesiacov staršie ako FUN, ZET začalo vysielať 28.9.2000 napr...

malo by to byť(alebo je jedno z najstarších) RMF FM,najprv bolo pod názvom Radio FUN Malopolska-tiež v noci prenášali FUNRADIO PARIS a vysielali ešte na FM OIRT a vysielali z Krakowa.Ale možnože ešte skôr bolo aj niečo vo Waršawe.

vie niekto, ktoré poľské komerčné rádio je najstaršie ? :-)

okli ma byt okoli a jaworzina ma byt jaworzyna

v okli michaloviec a humenneho ide gora jaworzina stereo aj s rds

prepac uz som isiel spat

No, toho Boryslavu bych se nebál. Ale 89,6 MHz mi na žádnou kolizi nevychází. Té Krynice se 100W bych se tolik nebál. Tam to podle mě usměrní kopce

gubalovka ma byt gubalowka podme pisat cez e-mail aby sme nezdrziavali diskusiu

gubalovka je kompletne zakrata tatrami na slovensku ide len vinimocne

javornik 93,7 MHz a 93,8 MHz bude boryslav ale ked ma boryslam retro fm na 100,2 MHz a ide mu to v poriadku tak to pojde aj tu 89,6 MHz nepojde pre 89,6 MHz dwojka gora jaworzyna 0,10 kW H to tu ide dost silno a este aj 89,5 MHz radio eska gora tokarnia 1,00 kW H
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň