Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Im je prvé tešiť sa v správach z ľudských nešťastí a politických nezhôd, ako informovať ľudí.

Dnes na Markíze o vypnutí Magurice nič. Na východ serú. Ešte som tak rozdelenú krajinu na západ a východ ako je Slovensko nevidel.

Minule som dostal leták od jednej firmy v Snine, že analóg vypínajú 24.. Neviem, kto to vypne na Veľkú noc.

Na CH 23 STV 2, analóg Magurica je od soboty celý čierny obraz a ide iba zvuk.

Zas mi prišiel leták od UPC, že sa končí analóg na Magurici. Na Dubníku si to nikto nevšimol, prito 80 % ľudí v Humennom prímalo Dubník. Akokeby išiel Dubník iba v KE. VT a HE má lepší Dubník ako KE.

Pri takej kvalite môjmu bratrancovi tento set-top box kockuje.

Vysielač Košice Heringeš kanál 25 signál 61 percent, kvalita 33 percent.Miesto príjmu pečovská nová ves okres Sabinov. Sencor sdb 1011T, anténa sito vertikál.Celkom bez výpadkov

Vždy je dostupná náhrada za analóg, tak ako v prípade Dubníka.

Pozrite si aj Nad oborou z 11. 04. 2011, keď Švajda hovorí, že prvý vysielač bol vypnutý v Štúrove. Ani sami neviedia ako im ide svet. 1. Markizácky vysielač bol vypnutý v Martine.

Našiel som aj oznam o Dubníku. http://video.markiza.sk/archiv-tv-markiza/televizn…
Na začiatku Heringeš miesto Dubníka, asi sa im nechcelo ísť na Dubník. Potom tam ukazujú, ako krásne kockuje DVB-T.

V Dnes na Markíze bola informácia o Magurke. Páčil sa mi ten dedo, čo to už má vbudované a ani nevie čo, tak ako môj známy v Jovse, ktorému technik povedal, že má vbudovaný tuner na 11 ročnom televízore, preto som mu musel preladiť na Kráľovu hoľu, hoci je to zazrnené.

soubeh, takto dlouhy, je nejvetsi hovadina co dokazali nasi papalasi vymyslet. Ale bylo to zas kvuli tomu ze to podelali pred 10 lety, prodlouzili jim analogove licence o 20 let a pak se museli doprosovat ohledne podminek. A Nova si dala podminky tak, ze musel byt soubeh. Ale postup dokola ČR mohl byt rychlejsi. Dalo se to stihnout do dvou let max, takto to bude celkem 5 nebo 6, to je masakr! Rok pri tomto typu prechodu jako na SK je optimalni. Max dva, vic je kontraproduktivni. Jaky se zvoli system toho prechodu, to uz je na domluve vsech organizaci v kazdem state, co do toho maji co mluvit. Ale je mi jasne, ze nekteri \"fundovani\" hodi vse na Towercom :-D

Heringeš, CH 25 dnes na Brestovskej ulici v Humennom.

Na CH 23 STV 2 Magurica je čierny obraz a ide iba zvuk. To je asi miesto piktogramu.

To máš pravdu o tej poslednej chvíli. Včera som bol na bicykli v Jasenove a až teraz otáčajú do vertikálu. U vás bola zase nevýhoda, že ČT 2 išlo digitálne a Nova analógovo, napríklad aj teraz skoro celý východ Česka, ale bolo to nahradené. Každý máme iné názory, ak by išiel CH 64 z Dubníka najmenej 30 kW V nepoviem ani slovo.

\"plynulý\" přechod u nás byl krávovina na entou! Akorát vyhozené prachy a problémů neurekom. Zas říkám, nezažils ale hodnotíš. Natahování donekonečna, nesystémové, jeden mux, za rok druhý, kolem toho hromada analogového bordelu, atd. Vždy jsem navrhoval radši rychlé vypnutí a zapnutí, právě jak je to teď na SK. Lidi jsou blbé ovce a stejně dělají vše na poslední chvíli. Jakékoli souběhy jsou nanic.

příklad bez znalosti věci je k ničemu... to pak není příklad, to je nesmysl.

Ten deň som dal ako príklad. Ja teraz pristupujem z pozície diváka, ako vnímam ten prechod a hovorím o mesačnom prechode, bez digitálnej náhrady. Určite si v tomto smere lepší odborník, ale ja si porovnávam veci ako divák. Vypli ste ČT 2 a do hodiny nahradili MUX1. Divák ani nepostrehol odstávku a bol to naozaj plynulý prechod. U nás je tá nešťastná vertikálna polarizácia, ale nepochopím, prečo sa nemôže spustiť Makovica, keď tam je anténny systém od 04. 12. 2009.

nevis... to bylo uplne jinak systemove. Pokud neznas presne ty postupy tak nevis. Jen vidis anteny na vezi, to nestaci.
Za den se to nestihne! Si to predstavujes jak Hurvinek valku, vis ze jsem Ti mockrat rikal at nedelas zavery kdyz o tom nic nevis, tak nedelej pokud nechces zas reakce ode mne, ktere jsem psaval driv :-) Sorry, bez urazky, ale vis o tom prd, z par fotek a par radku nekde na webu.

Viem ako sa menili vaše antény, ešte za chodu analógu.

Posledné vysielač budú vypnuté 31. 12. 2012. Všetko to je prehľadne na stránke http://www.power.szm.sk

"Nový anténny systém sa mohol na Dubník montovať ešte v marci, pretože starý horizontály tam ostáva tak či tak a vertikálny ide pod neho. "
To jsem Ti psal že nevím jistě, jestli se mění nebo tam přidají pod to přídavné :-) A tak jako tak se tam cokoli nedá montovat když to běží, teda můžeš se nabídnout, jestli chceš být do smrti v ústavu :-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň