Diskusia k téme Rádio Best ZA 98,0MHz vysiela
Mne na prenosnom rádiu na Solinkách tiež trochu šuští, ale keď som skúšal cez rozvody družstevnej káblovky Tesatel, išlo čisto.
Ja som v ZA na Solinkach nepostrehol nejake velke vyrazne zlepsenie signalu. Da sa naladit, ale ten signal je akysi slaby. Asi tu ma ten vysielac nejaky tien, neviem... Ale tak, ze aspon v inych castiach mesta ide vsetkym k ich spokojnosti :)
Asi po dvoch dnoch som si spomenul zapnut radio Best v ZA.Vsetko je uz nastavene,ako ma byt.Aspon podla mna.Ziaden sum,cisty zvuk.Po meste len sem tam strata sterea,ale inak hra vsade ok.Je tam slucka a tam je,ze zacinaju v sobotu.Tak uvidime.Ako to hra vam?
Ex nepocuvam :-)) tak neviem a Slovensko sa celkom da. Kedysi pred prechodom na VL sa mi pacil zvuk i Funka.
je asi najvacsia hroza, aka sa da v sirokom okoli najst. Ten neznie dobre asi ani v samotnom meste.
Ved teraz mi hrali lepsie, nez Ex z Dubna... Ten nedociahne do Zbynova ani, kde uz idem na PX, no castejsie PD frekvencii. To je asi 10 km menej, nez spominany Fackov pri Best.
zrejme bola frekvencia koordinovana len do mesta a nie na kopce...tam by sa hodili vyššie výkony
A tiez nechapem, preco ste nesli aspon na Duben, prip. Stranik, ked ste menili kotu.
A mohli by ste aj zmeniť jingle. Na webe ste mali správu, že to spravíte, ale už tam dlhší čas nefiguruje. Takže ako? :)
damy a pani, momentalne v ziline radio best iba testuje - zdvihy, kontrolne merania. V eteri ide iba skusobna slucka. Ostry start urcite oficialne oznamime, predpokladame do niekolkych dni. dame vediet. :)
Veruze mam tiez pocit, ze v meste to islo zdaleka najhorsie. Ani hore okolo plavarne, kde nie je vela zastavby to moc kvalitne nehralo. Nechapem, preco si netestovali nosnu jeden-dva dni radsej, takto si znechutia i tych par potencionalnych posluchacov...
suhlasim, realna mapa bude o dost vacsia, vzhladom na odrazy signalu od tamosfery a terenu...takze myslim, ze Best v ZA bude k plnej spokojnosti tych, co sa na radio tesia...
Ta mapka je pocitacovy model priamej viditelnosti.
1. je normalne, ze sa par dni nieco testuje, takze podla vsetkeho tam ide slucka
2. nadstavovanie vystupu do eteru ide uplne na koniec, takze treba vydrzat
3. ci holiday, alebo slovakia, mapa je namerane uzemie, kde to pojde na 100%, takze bez obav
4. skusaju nieco 3-4 dni, podla mna do konca tyzdna to uz pojde tak ako ma ist...
Dnes poobede priserny signal smerom od Serede k Trnave zasumene mono a ani pri schadzani na D1 smer BA sa signal nezlepsil a iba na chvilu nabehlo RDS. Asi signal nabaluju z BA ,ale to by nemalo mat vplyv na RDS a stereo ,ked uz naberany signal bol zly. No mozno tam bol aj iny problem.
Dovol sa mi opýtať.Si si až moc istý tým,čo je dobré a čo nie.Videl si mapku pokrytia?A navyše tu niekto písal,že sa dá Bestko chytit niekde vo Fačkove,čo ja považujem za Bohom zabudnutý kraj.Takze,ak ešte nastavia to,čo majú,tak nevidím problém v tom aby bola Žilina kvalitne pokrytá signálom.
to som mal na mysli, ine casti mesta su vyssie... To je problém i pre ten signál dostať sa všade.
nie je az tak utopeny, vo svojej stvrti je to asi daleko najvyssia budova, akurat je umiestneny v najnizsej casti mesta medzi zel. stanicou a Vahom.
Samozorejme, moze to byt za cenu urciteho znizenia vykonu alebo obmedzenia vyzarovacieho diagramu, ale berme do uvahy, ze Radio Fajn silne svietilo minimlane smerom na Rajec a Martin a problemy s tym neboli.
Ja by som na ich mieste bud zostal na hoteli Slovaki alebo by som isiel na byvale stanoviste radia Zilina na "malom" Dubni, odkial maju celu Zilinu ako na dlani a velmi dobry dosah je aj smerom na Bytcu, Rajec a mozno aj Strecno/Martin. Dokonca co to by odtial mohlo "presiaknut" aj smerom na KNM. Povodny vysielac Radia Zilina na 94,5 MHz na uvedenej kote isiel velmi dobre aj v Rajeckych Tepliciach. Signal nebol osobitne silny, ale bol cisty bez znehodnotenia odrazmi.
neviem, ci im povolia to presunut az hore na kopce nad mestom, ale su menej utopene budovy v meste ako Holiday Inn.
Tou kotou nie som si isty ani ja. Ale pokial sa ukaze byt problematicka, nic im nebrani v tom, aby ju casom prehodnotili. Aj Frontinus casom presiel z Vural-u na Stranik, cim si vyrazne polepsili. Podobne Zilinska TV (dnes Patriot) presla z budovy mestskeho divadla na Duben. Radio Best si bude moct vybrat hned spomedzi niekolkych kot na kopcoch, teraz su k dispozicii minimalne 4.
Podľa mňa je to testovacie vysielanie. Best síce ide v ZA, ale oficiálne na svojom webe o tom neinformujú. Naplno to pôjde podľa mňa od narodenín 12.12.... Aj Trnavu mali spustenú pred tým, než to šlo naplno spustenú ako test. I keď nie som si istý vhodnosťou tej kóty.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň