Diskusia k téme Nemecké rádiá
Máš recht... nenažranosť rôznych autorských zväzov, ktorým treba platiť... toto je dobre ošetrené v Maďarsku,kde len jeden pološtátny zväz vyberá autorské poplatky...tak by malo byť u nás... samozrejme, že nič nie je zadarmo a platiť treba,ale všetkým možným zväzom
K 31.10.2021 bude vypnutý vysielač Esslingen 96.7 FM (DLF).. https://fmscan.org/transmitter.php?i=2001258
Tak urobiť si internetové rádio aspoň tu na Slovensku je kvôli tomu čo treba zaplatiť SOZE je trošku drahé hobby, ale ak by išlo len o hudbu bez akýchkoľvek pravidiel, skús vytvoriť playlist na Spotify, daj potom následne linku na ten Tvoj playlist a minimálne ja sa na to pozriem :-) Urobiť playlist na Spotify je určite lacnejšia možnosť ako prevádzkovať internetové rádio :-)
Ten,kto má rád tanečnú hudbu z rokov 1990 až 2008 tak pre neho je určené rádio Revivalkult.de
Rádio vysiela od 11h do 23h ( zmena nastala 1.4.2017, predtým vysielalo non - stop )
V rádiu sú live DJ's a hrá sa výlučne z vinylov a bez reklám.
Návrat na 24h vysielanie sa plánuje opäť vrátiť.
Viac o rádiu,DJ,'s a stream na adrese
www.revivalkult.de
Škoda,že takéto niečo nefunguje na Slovensku, veľmi tu chýba také rádio,alebo aspoň relacia,akú má sunshine live v sobotu od 9 do 13,kde sa hrá tanečná hudba z rokov cca 94 až po 2007 ... Myslím,že tento druh by si našiel svoju základňu poslucháčov a nie samohrajky a vecné ohraté piesne 5x denne...
tá pesnička je super :) (je možné, že mám zvláštny vkus)
Prepáčte,bolo to Jump rádio a počúval som ho v saskom meste Plauen
Trošku nechápem, čo si tým chcel povedať. Mohol si aspoň napísať, na akom rádiu to bolo, lebo napísať že o takom a takom čase bola niekde na svete tá a tá skladba je tak trošku o ničom, si myslím
Dnes večer som zachytil nejakè rakúske rádio na 101.20 MHz ale názov toho rádia neviem neviete náhodou ?
Ranná show tohto rádia je celkom fajn.Aj playlist ok
Ake nemecka radi pocuvate ..ja SWR3
Tak túto skupinu a minimálne 3 pesničky od nej som počul nedávno v bavorských rádiách https://youtu.be/JTF-bq9538Q
U nás v Malých Kozmálovciach okr.LV bežne zachytím rádia z rakúska ako napr. 102.90 MHz Krönehit
89.90 MHz Radio Wien
Neviem v akých n.m sú vysielače umiestené ale od nás sú AT hranice dosť ďaleko vzdialené a naša dedina je obklopená horami takže sa tomu trochu divím.
To, ktoré je aj na satelite. 12604/H 22000 5/6
A ktoré RTL? Majú ich tam viac, asi najznámejšie je 104.6 Berlín
Práve ho počúvam, celkom dobrý hudobný výber. Ale ako sa hovorí, 100 ľudí = 100 chutí. :)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň