Diskusia k téme DX club Žilina
http://www.dx.cz
proč vymýšlet už vymyšlené? ;-)
jeden z členů Jaro Lajda zo Žiliny...
Rad by som sa pridal, no so 4. kolesami sa tazsie driape na kopce a tiez som uz viac Hornonitran, ako Visnovcan. Tak mi bude luto, no o to viac budem ocakavat vase vysledky.
Co sa tyka vyhladu - autom sa da dostat k tunelu Visnove a odtial je krasne vidno Lysu horu i celu ZA... cca 550 m n.m. Z Polomy ani nehovoriac - mal by byt dohad i na V. Javorinu... A Mincol - bez debaty.
Tak drzim palce.
Tak je nas už 3 len tak dalej :)
Spravil som email schranku dxclub@azet.sk - poprosim všetkych zainteresovanych o zaslanie emailov na tu adresu.
Samozrejme že skôr ako na jar neda sa vypadnuť v teren no mohli by sme sa pred tym nekedy stretnuť.
Tiež som nad niečím podobným rozmýšľal, na skúšku by stačili testy na menších kopcoch v meste a okolí (viem o jednom mieste na kraji Žiliny vo výške cca pod 450 metrov nad morom, odkiaľ je priamy výhľad na Skrzyczne a o ďalšom, kde je výhľad na Lysú Horu), neskôr spojiť príjemnú turistiku s bandscanami na vrchole (napr. Minčol, Fačkovský Kľak,...). Ale tak reálnejšie a intenzívnejšie to u mňa vyzerá vzhľadom na čas až tak na leto. Samozrejme, dosť záleží i od počasia.
Ak maš záujem,ukážem miesta na Nesluškých kopcoch.celkovo som chytil nie však na jednom miesťe:PL 38 K Skrzyczne;CZ 54,63,40,39,32,57,29;Rakúske:Wien Kahlenberg 24,34 občas 53,Wien Arzenal 24,34,36(signál dvb-h)Rechnitz 43 občas 23.Počas inverzie CZ MUX 2 48 K ,Jaurerling 21,Heuberg 52 K.
Tak ma napadla myšlienka zahajit spolupracu s ludmi ktory sa zaujimaju DX-prijmem radiovych a TV stanic, proste dať dokopy neaku partiu, myslim tym stretavky pri pive aj spoločne expedicie na kopce cez víkendy. Mam k dispozici auto, zopar anten, laptop s tunerom a citlive radioprijimače. Je niekto z Vas ochotny sa pridať?
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň