Diskusia k téme ROCK FM dnes oslávilo 19te narodeniny
toto radio by sa malo vratit...to co z neho zostalo, ale s inym nazvom je nepocuvatelne/a ak ,tak pre minimum ludi/
Slovenský rozhlas je verejnoprávna inštitúcia, v roku 94 bolo malé územie ktoré bolo pokryté komerčným vysielaním, vtedy potreba Rock FM bola a Slovenský rozhlas takúto službu ponúkal. Dnes, keď máme niekoľko komerčných staníc ktoré pokrývajú veľkú časť územia, nie je potrebné aby SRo ponúkal nejaký hitový komerčný okruh. Keď bolo Rock FM, bolo na mieste, hlavne v začiatkoch určite. Dnes je správne že SRo ponúka okruh _FM.
rok 1994 Ti nič nehovorí? Zisti si aké stanice vtedy u nás vysielali, aký mali dosah atd....Vtedy tu nebola žiadna celoploška, takže je jasné že vtedajšie Slovensko 3-ROCK FM mohlo mať tak vysokú počúvanosť a bolo druhé najpočúvanejšie po SLovensku 1, ktoré malo počúvanosť cca.45%. Bola iná doba.
Bude lepsie, ked sa opat radsej odmlcis... Mozno to tu stratilo kredit, no slusne sa bavit vieme i bez teba...
co ti jebe? to uz jaka mala poucvanost ale vsak sa ani nie je comu cudovat.. dneska su slovenske radia uplne debilne a uz aj tie ceske sa zacinaju srat :/ ziadny plnohodnotny program
V časopise STEREO z augusta 1994 som našiel info o Rock FM Rádiu. Vysoká počúvanosť rádia sa po celú dobu existencie pohybuje nad 25 % a Rock FM Rádio sa tým radí do kategórie Gold Platini (podľa Music and Media, ktorá sleduje všetky rádia v Európe). Základnou filozofiou Rock FM Rádia je byť rodinnou stanicou, mať dramaturgicky prepracovanú skladbu vysielania a v neposlednom rade pohoda pri počúvaní.
Dnes má Rádio_FM akú počuvanosť okolo 1 % ??? Alebo koľko???
A piatkový Night Club s básničkami, P.S.kami, rockovými srdcovkami, alias koronárka. A aj rocková hitparáda s rôznymi obmenami a aj podobne ladená 2hodinovka, aj s Mirom Čiefom. A piatkové, aj sobotné Night show. A v začiatkoch aj pamätné rádioburzy... Bolo toho veľa. A bola aj alternatívna hitparáda, tuším aj s Jurajom Čurným
ako ho pred spustením promovali v štúdiu kontakt, ukazovali aký archív majú... ak sa nemýlim prvá vec ktorú hrali bol Phil Collins- something happened on the way... a american top 40 s petrom šoubom...dmc in action...fuu to boli časy
az na to ze tych 19. rokov neoslavilo pretoze uz neexistuje
aj ja mám na túto stanicu pekné spomienky.
Tí,ktorí tomuto projektu verili,nemajú na čo nariekať.Vo forme, v akej vysielalo svoju úlohu splnilo.Veľa vecí mali od BBC1,ale takým hlavným vzorom pre nich bolo rakúske OE3,na ktorom "letelo" mnoho Slovákov počas socializmu.Aj samotná prezentácia: Komerčný okruh Slovenského rozhlasu, hovorí za svoje.Teoreticky celoplošné boli len stanice SRo a "privátky" sa len začali tvoriť,okrem FUN samozrejme,ale ten sa dal zachytiť hlavne na západnom Slovensku(mám na mysli obyčajný rádiopríjmač-čínske šunty ešte vtedy moc neleteli) a keďže nebolo FM pásmo tak "zasvinené" ako dnes-diaľkovo sa dalo zachytiť aj npr.na Kysuciach či na strednom Slovensku.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň