Diskusia k téme Čo chýba v Slovenskom éteri.
Chýba tu ČRo 1 Rádiožurnál, lebo to naše SRo 1 sa nedá počúvať.
Hornet je tanečné rádio v podstate, zas v BB hrá SRo 1 dobre na troch frekvenciách, najlepšie na 90.1 a na 99.0 a ešte dosť dobre i z K.h. na 92.2...
tanečné rádio s celoplošným pokrytím slovenska, go deejay je len v okolí Trenčína a rádia tipu hráme iba hity, takých je tu až až a slovenský rozhlas, jeho frekvencie sa dajú v Snine napr. naladiť na všetkých možných frekvenciách z vysielačov z Michaloviec, Bardejova, Prešova, Košíc, Popradu... Nepotrebujem sro 1 na štyroch frekvenciach...
Ráno ma prebúdza rádio Slovensko, sú dobrí do 8.00 h. Potom preladím na rádio Viva, má výborný mix hudby, takmer pre všetkých a pridajú trochu veselej debaty. Ale pravého humoru, aký mala pred rokmi stanica Dubnica (kým neprešla do Trenčína ako DCA), toho je málo. U Vivy si cením, že nedávajú správy vo forme "Čierna kronika".
o tom samozrejme viem, ale to nie je riadio zamerane na tento zaner, ci sa mylim?
World a ethno music vzdy v pondelok vecer v Radiu_FM.
http://www.radiofm.sk/vysielanie/nocne/alternativn…
Celkovo pozeram, ze vela ludi netusi, ake zanrovo bohate vysielanie ma nase FMko.
mal som na mysli skor zanrovo "world music''
Skoro každé naše rádio hraje hudbu sveta.
ja by som rozsiril, podla mna by mohlo u nas existovat jedno radio zamerane na hudbu sveta...
fajn, tak vypnime E2, fun, vsetky lokalne samohrajky a pustajme si hudbu z "usb".
k tomu jedno inforadio na frekvenciach RS a jedno narodnostne radio na frekvenciach reginy a je to.
Zabudas ale, ze ludia inej narodnosti nepocuvaju radia kvoli hudbe ale tym info v ich blizkom materinskom jazyku. Kedze maju napr. Madari u nas znacne presahy, ludia ladia ich stanice a nepotrebuju nase stanice, ktore su im cudzie. Detto polska minimensina, Rusini, Ukrajinci atd. A ked to chyba tebe, stiahni si mix pesniciek na USB a mas po probleme :-)
Ďalej máme menšiny, bolo by to aj pre nich. Raz som na Regine počul Okean Elzy v Stretnutiach a Valerija Meladzeho tiež, ale to je už RU. Podľa mňa by to bol zaujímavý projekt a uživil by sa viac ako rádio Hey!.
Mne to ale chýba. Rumunsko som nespomínal. Myslím si, že bariéra medzi PL a UA je tiež minimálna oproti angličtine. HU by bolo obľúbené tiež, kvôli juhu. AT, nemčina sa bežne vyučuje na SK školách. Nikdy som sa neučil poľský jazyk a ovládam ho tak, ako český.
A si si isty, ze to okrem Teba este niekto chce? :-D To vnucovanie je podmienene zrozumitelnostou ceskeho jazyka, kultury, mentality..., co pri zvysku okolitych krajin chyba. Mysli si co chces, no ziadny iny narod nam nie je taky blizky, ako Cesi... Pocuvat madarsku, polsku, ukrajinsku ci rumunsku scenu asi vo vacsom meritku vela ludi nechce...
Už som to písal do inej témy. Rádio, ktoré hrá SK, CZ, PL, UA, AT, HU. Keď vedia dookola opakovať CZ, nech dajú aj niečo z inej susednej krajiny. Keď počujem na VIVE, *HEY* a iných viac CZ ako SK hudby zdá sa mi to vnucovanie.
dať Devín len na net a sat by bolo to najhoršie čo môže byť. A pre koho by si uvoľňoval tie frekvencie?SRo1 Slovensko a SRo2 Regina majú po kmitočtovom zemetrasení rovnaké pokrytie, čiže skoro celé Slovensko s výnimkou niektorých častí na Záhorí,Kysuciach,a časti vých.Slovenska.U nás prochádza do úvahy len kombinácia Reginy a novej Bratislavy.Regionálne okruhy 24/7 u nás nepripadajú do úvahy, takže sa to takto dá skombinovať .
ČRo má výhodu v tom, že majú samostatne Radiožurnál a Prahu a Reginu. U nás to nie je, možno kombinácia Reginy a Prahy na naše pomery by bolo systémové, ale to by chcelo ešte lepšie pokrytie Reginy na Slovensku. Devín by som hodil na satelit a internet, aby sa uvoľnili terestriálne frekvencie.
preto veľmi rád počúvam ČRo1 Radiožurnál.Okrem LW ho u nás naladím na 3 FM frekvenciach.Rádio Slovensko by malo byť ako ČRO1 a REGINA by mala byť mixom(ako Praha + regionálne vysielanie),keďže vzhľadom na finančnú mizériu a hlavne preplnenosť FM spektra, by dva oddelené okruhy asi neboli možné.
Ešte mi chýba stanica akou je poľská verejnoprávna Trójka(PR3), veľmi dobrá hudba od rokov 60. až po dnešok(nie hitovky, nie moc alternatívne ale skôr také perličky z toho obdobia+jazz+frankofónna hudba+rock&roll+neo gothic+new age+hovorené slovo,dobré spravodajstvo,rôzne autorské programy,pásma a reportáže,čítanie z kníh,cestopisy,kontakt s poslucháčom aj v noci......taká mierne intelektuálska stanica pre mestského človeka-no nikým neopovrhujúca. Zvyknú tam pracovať najlepší "rozhlasáci".V Poľsku je TRÓJKA proste pojem. Na tejto stanici som tak trocha vyrastal......a počúvam ju dodnes. :)
pozitivne hodnotim dostupnost vaznej hudby. T.j. Radio Klasika (obcasne Devin) a v CR zase D-Dur (a obcas Vltava) a to vsetko na satelite. A cez internet este Radio Klasik vysielajuce v Prahe na FM.
Ano, chyba mi presne spravodajstvo. AKokeby slovenske verejnopravne media boli stepeno proti spravodajskym okruhom. V kazdom pripade ocakavam vytvorenie 24-hodinoveho spravodajskeho okruhu ala Radiozurnal, t.j. rozdelenie hybridu Radio Slovensko na spravodajsky okruh Radio Slovensko a rodinny okruh Radio Bratislava, ktory by pojal aj spojene vysielanie Reginy a jednotlive Reginy by vyrazne rozsirili regionalne vysielanie. Aby ich nemusel zastupovat napr. taky Frontinus, ktory vysiela Poydravy jubilantom.
A, samozrejme, rozne specialky, aj co len s jednym FM vysielacom, ktore by doplnili pokrytie cez internet, pripadne satelit. Aspon co sa mna tyka, zistil som, ze nemam zmysel pre tie rozne samohrajky, ale vyhovuje mi jedine realne zive radio s moderovanym vysielanim. Vdaka bohu aspon za tie ceske specialky, ktorymi si to mozem kompenzovat. Najviac mi chyba Jazzradio, ktore nie je na Slovensku ani v CR.
Objektivne a putave, schopne informovat o comkolvek. Zavislost SRo na dotaciach obcas citit, no nad STV sa nejdem ani zamyslat. Rovnako hodnotit tie parodie na spravy v inych radiach nema zmysel. Kto okrem sme.sk informoval o protestoch na dialnici v nedelu? Nikto... Z toho vyplyva odpoved - chyba nezavisle a objektivne spravodajstvo!
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň