Diskusia k téme DVB-T MUX 1
asi duplicita ako teraz v kazdom muxe skoro to iste
a naco ked je to neefektivne navyse co sa tam bude sirit
Veď do VHF, keď sa na Slovensku uvoľní analóg pôjde DVB-T: 5 - 6 a 8 - 9. kanál.
potom neviem preco sa budu vypinat analogove vysielace vhf na slovensku ked tam dvb-t nepojde to sa analog na vhf vypina aj v cechach vhf je v cechach vascinou nova na slovensku je to iba stv 1
takze v uhf je to efektivnejsie
DVB-T v VHF3 v Německu likvidují a vše přesouvají na UHF.
dokonca ukrajina zacala vysielat riadne dvb-t este skor ako slovensko
lenze slovensko ma vyhlaseny koniec analogoveho vysielania do konca roka 2012 no polsko aj ked je v europskej unii si to prelzilo na termin ukrajiny cize koniec roka 2015 pocuvaj nevies nieco co sa teraz robi z dvb-t v polsku este ukrajina je v dvb-t pred polskom a to nie je ani v europskej unii asi na stranke http://www.digimedia.sk som cital tie talafatky o dvb-t bola tam spomenuta aj europska unia tu je jasny priklad ze europska unia vela v prechode na dvb-t nezavazi
T-DAB aj ja si myslim, ze je to neefektívne ak by bolo tak maximálne v meste a vykony vysielacov by museli byt vysoke keby chceli pokryť celú krajinu aj tak by to neišlo v poriadku lebo to potrebuje antenu aspon teleskopicku s dlzkov 30 cm, a okrem toho uz su aj mobily s DVB-T myslim LG je z tých prvých vyrobcov ,radsej nech to frekvencne pasmo sa použije na rožsirenie FM pasma a urcitu cast nechat na televizne analogove vysielanie pre 1 tv pre celu krajinu
t-dab je onicom ale ani dvb-t nie je idealne chvalia sa ze cez dvb-t je mozny mobilny prijem ano ked si od vysielaca 1 km a vysielac ma aspon 10 kW v e. r. p. minule som skusal analogovy prijem v aute trasa zaluzice michalovce C 56 joj grun 0,15 kW H na malu antenku bolo to lepsie ako dvb-t sem tam to skocilo no nezamrlo na 1 minutu ako dvb-t ja som za to keby sa napriklad ponechali po roku 2012 aspon analogove vysielace stv 1 v pasme vhf chcel by som vidiet kedy pojde u nas dvb-t vo vhf pozeral som ze v nemecku to ide je to teda vyhodnejsie
Vysielanie T-DAB systémom je dávno prekonané a neefektívne, prijímače sa predávajú len výnimočne a výkony vysielačov sú o ničom 1 kW atď. Úplny blud. Toto pásmo sa nikdy neudomácni v Európe a hlavne na Slovensku, tak ako sa nikdy neudomácnilo VKV I (OIRT).
dvb-t mi je absolutne u prdele.. ja telku nepozeravam vsetko stahujem na nete aj relacie z discovery a pod. a ked uz daco kukam tak pozeram telku cez iptv zo sky/czechlinku takze toto neriesim.. skorej by som sa nechcel dozit dna kedy nastane analogova tma pre fm pasmo vkv.... dab-t je totalna chujovina na n-tu !
verejny dvb-t multiplex je kazdy dvb-t multiplex ty si mal asi na mysli slovensky verejnopravny multiplex
ano ale tieto kanaly su urcene pre pre 2. slovensky dvb-t multiplex len na nich teraz vysiela 1. slovensky dvb-t multiplex pretoze oblast nitra nema pre 1. slovensky dvb-t multiplex skoordinovane kanaly
Ale máš spustené už aj niektoré kanály v spodnom pásme UHF:
21 V Nitra Mux 1
21 V Sitno Mux 1
21 V Štúrovo Mux 1
prípadne vo vrchnom pásme:
54 V Rožňava Mux verejný
59 V Námestovo Mux 2
ak si si nevsimol tato tema tu uz je a dokym sa nevypne analog zvykni si ze skoro vsetko dvb-t pojde na kanaloch od CH 61 do CH 69 pretoze su to volone frekvencie
To budú vsetky z MUX-u 1 k 60 az k 69 na takych vysokych frekvenciach???
Ved to bude problematický prijem prijem preco nevyuziju najnizsie ake sa daju pouzit na vysielacoch
vid : http://www.power.szm.sk/dvb-t/dvb-t_02.xls
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň