Diskusia k téme Antény pre vzdialený príjem
![MAJAK MAJAK](/_pouzivatelia/avatar/male/338.jpg?1)
poradil by mi niekto co mozno najlepsiu antenu ktoru si mozem vziat vsade so sebou a rozlozit ak chcem ladit niekde na vylete - okno v hoteli, strecha auta, luka...
![MAJAK MAJAK](/_pouzivatelia/avatar/male/338.jpg?1)
tak. uz aj ja som s upravenym xdr-kom. navstivil som kolegu petra z klubu priamo u neho doma a v ramci rozhovoru sme sa bavili aj na tenu antennej techniky. tak ako on odporucil tak som sa aj z inych zdrojov dozvedel ze najlepsie budu zrejme tie velke kornery co ma na stranke aj konrad. neviem ci si to vacsina ludi ma aj kde umiestnit (nebodaj este s rotatormi) ale vidle som na nete aj vswr grafy a je to spicka...
![MAJAK (neregistrovaný, 78.141.116.xxx) MAJAK (neregistrovaný, 78.141.116.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
tak to potom asi nepredava kovoplast lebo na ich stranke som taku ponuku produktov nenasiel - vyzera to ako dopredaj skladovych zasob u distributorov/dealerov - preto som sa na to pytal...
![barka (neregistrovaný, 85.71.231.xxx) barka (neregistrovaný, 85.71.231.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
Kovoplast stále prodává 7 prvek a koupíš ho na mnoha serverech,
stačí zadat Supersonic,tak se jmenuje, já mám 3 a
příjem je dobrý,
jenom to chce citlivý tuner. Ahoj.
![MAJAK (neregistrovaný, 78.141.116.xxx) MAJAK (neregistrovaný, 78.141.116.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
kovoplast uz skoncil s vyrobou velkych fm anten? nemate niekto prehlad? pripadne kde zohnat daco viac nez 5-prvkove za rozumnu cenu co sa nezlomi za dva tyzdne? - umiestnenie: strecha bytovky na stoziar
![T (neregistrovaný, 178.253.138.xxx) T (neregistrovaný, 178.253.138.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
Na diaľkový príjem je určená nemecká anténa UKS 14, len sa už asi nevyrába tak len od ruky kúpiť z bazaru - to je tá na obrázku dolná anténa:
http://i.iinfo.cz/urs/recenze2-122034875108437.JPG
![MAJAK (neregistrovaný, 109.230.13.xxx) MAJAK (neregistrovaný, 109.230.13.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
ja to budem riesit dajako na jar az v lete lebo idem menit aj filtre na stsa5es a kt6040 tak potom sa popytam v klube na dx.cz .... dik :)
![xavi (neregistrovaný, 78.99.63.xxx) xavi (neregistrovaný, 78.99.63.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
Ahoj,
v posledných dňoch som uvažoval nad spôsobom, ako by som si nainštaloval do môjho Sony (XDR-F1HD) I2C mód (možnosť prepojenia radia s PC od Konrada Kosmatku) a teda sa ťa chcem spýtať či by si mi na neho nedal kontakt, ak by to vedel spraviť.
Díky.
Môj e-mail: xavysk@gmail.com
![Palo zo Stankovian (neregistrovaný, 178.143.191.xxx) Palo zo Stankovian (neregistrovaný, 178.143.191.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
ja mám podobnú anténu nad akou uvažuješ, akurát bez tej zadnej strany a je železná, takže je strašne ťažká + má zosilňovač, domáca výroba: http://www.ulozto.sk/xkK8XB7K/p1040171-jpg
nejaké nahrávky z tropo som sem dával - najvzdialenejšie tropo bolo cez 800 km z Nemecka, aj na sporadiku sa mi osvedčila, ak ale nie je tropo alebo sporadika, tak nejaký extra veľký rozdiel medzi touto a dvojprvkovou nie je, aspoň tu medzi horami
![Boris (neregistrovaný, 77.247.224.xxx) Boris (neregistrovaný, 77.247.224.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
Ja ho prerobiť neviem, ale kolega z klubu sa tým zaoberá. Na našom území (ČR, SR) je asi jediný. Takže keby bolo treba, viem to s ním dohodnúť.
![MAJAK (neregistrovaný, 109.230.13.xxx) MAJAK (neregistrovaný, 109.230.13.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
xavi staci ti aj 5-prvkova iskra zo sortecu ked uz ide o to... boris ma tusim na youtube nejake videa z race .. aky smer chces prijimat?
boris vies prerobit XDRko aby ho bolo mozne pouzivat s pripojenim na pc? som v BA
![Boris (neregistrovaný, 77.247.224.xxx) Boris (neregistrovaný, 77.247.224.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
Používam ju k XDRku a na diaľkový príjem je použiteľná.
![xavi (neregistrovaný, 78.99.63.xxx) xavi (neregistrovaný, 78.99.63.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
Tak ja mám Sony XDR-F1HD a chcel by som s tou anténou chytať hlavne e sporadiky a nejaké vzdialené stanice pri trope. Mne 7-prvková anténa úplne stačí, a priestorovo je na okraji mojich možností.
Takže by bola na to táto anténa dobrá?
Záleží aký máš prijímač a čo chceš chytať. Ja na diaľkový príjem používam jednu 7 prvkovú a jednu 9 prvkovú anténu a ani to nie sú najvýkonnejšie antény. Samozrejme čím väčší zisk antény, tým väčšie rozmery. Ak nechceš žiadny extrém, tak 7 prvková anténa stačí (ak ju máš kde umiestniť).
Na obrázku je pravdepodobne 7 prvkový Supersonic, ktorý viem zohnať za cca polovičnú cenu.
Ahojte,
hľadám anténu na príjem vzdialených vysielačov.
Našiel som jednu takúto smerovú: http://www.eltasat.sk/satelitna-a-dvb-t-technika/a…
Potrebujem vedieť že či je vyššie spomenutá anténa vhodná na príjem vzdialených staníc, prípadne či nepoznáte nejakú inú anténu vhodnú na príjem vzdialených staníc.
Ďakujem.
![D.K. (neregistrovaný, 89.203.231.xxx) D.K. (neregistrovaný, 89.203.231.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
Yagi je na cokoli ;-) je to jen o rozměrech... přepočítat se dá kamkoli, jen to umět realizovat dost velké nebo malé. To se týká všech typů antén.
![MAJAK (neregistrovaný, 109.230.52.xxx) MAJAK (neregistrovaný, 109.230.52.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
to co som povodne myslel sa ako som si na internete vyhladal vola yagi a to som si myslel ze yagi je na vhf/uhf :) ospravedlnujem sa
![MAJAK (neregistrovaný, 109.230.52.xxx) MAJAK (neregistrovaný, 109.230.52.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
mam presne take iste skusenosti ako Palo co nizsie pisal o dipole.. len som to podal nadnesene..
ja mam s dipolom len zle velmi skusenosti.. hovorim len o tom co som zazil z praxe - tiez som bol totiz nazhaveny ze si kupim dipol a budem chytat signal odvsadial ale vobec sa to nespravalo tak ako som predpokladal a zo srandy som skusil zapojit sito a to malo lepsi prijem ako ten dipol... nie som nejaky odbornik a preto som aj ako vidis pouzil nespravne oznacene pre ten typ anten ktore som mal na mysli :) hovoril som o takych typickych antenach na vkv co maju vela prvkov .. neviem ako sa to nejak specifickejsie nazyva som len amater v tejto oblasti :)
![D.K. (neregistrovaný, 89.203.231.xxx) D.K. (neregistrovaný, 89.203.231.xxx)](/_pouzivatelia/avatar/male/default.png)
logper anteny nejsou v zadnem pripade pro dalkovy prijem :-D logper anteny jsou tak pro merici ucely nebo protoze maji v sirokem pasmu vyrovnany zisk. Pro pouziti na VKV nemaji opodstatneni a nevidel jsem jeste VKV logper antenu.
Dipol je zazracna antena, daji se s nim chytat veci, o kterych ani nevis. Jen se musi vedet jak! Tim, ze ho povesis na balkon uprostred velkomesta,to nebude...
Taky nechapu prirovanani k situ... tak bude se bavime o VKV nebo o UHF... plantat to do sebe, to by clovek, ktery je snad/doufam aspon trochu z oboru), nemel.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
![Album](/layout/pixel.gif)
![Album](https://is2-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Music114/v4/b3/14/5e/b3145e01-d73e-754a-2356-5cbbf2fc8878/source/64x64bb.jpg)