Diskusia k téme Jesenné licenčné konanie 2010
smiešne....no ten satelit každý nemá,podobne aj net....ten je dokonca aj závislý od ponuky a ceny za ňu, samozrejme o kavlite pripijenia nehovoriac.Plus nie každý si kôli rádiu nainštaluje počítač do kuchyne alebo aj satelit.TAkže net-snáď v pracovni či detskej izbe, a satelit väčšinou v obývačke.Rádio je však tzv.chladné médium(nevyžaduje si veľkú sústredenosť) a najviac je počúvané v kuchyni.A potom tu máme tzv.európsku verejnoprávnu(kedysi štátnu) tradíciu a čudovali by sa niektorí ako nám to v tej ospevovanej Amerike veľa ľudí závidí.
sro- zo zakona,... ohanat sa zakonom je trochu smiesne na dnesnu dobu - internetu, satelitov a podobne
stat by mal hospodarit efektivne - takze pridelit to devinu, kt. ma 30 tis posluchacov??, je absolutne nehospodarne vyhadzovanie penazi pracujucich ludi!!! nemyslite. Hm.
osobne som ocakaval viac ziadatelov, ale co uz
k dalsim uchadzacom sa radsej ani vyjadrovat nebudem, lebo su vsade a niekolkonasobne! takze by som to asi dal one, ale one tiez nefunguje ako by bolo treba
Podla akeho rozdelenia je KH 94,2 urcena pre komercnycn vysielatelov?
Ak keby to hned bola pravda - celoplosne komercne stanice akosi zlyhali a nie je dovod ich tu mat az tak vela - treba dat priestor Slovenskemu rozhlasu a lokalkam. KH 94,2 MHz vsak pre lokalky urcite nie je vhodna. Takze zostava Slovensky rozhlas.
Slov. roz. žiada o Blavu a Kráľ. holú asi len preto, aby kompetentní mali nejakú tú čiarku, že niečo robia, aj keď vedia, že to nedostanú, viď spústu nezmyselných žiadostí v predchádzajúcich konaniach. A kmitočet 94,2 MHz Poprad je podľa frekvenčného prerozdelenia zaradený do siete (sád) pre komerčného vysielateľa a nie pre verejnoprávneho vysielateľa.
Este v zaciatkoch dualneho vysielania SRo spravil tu hlupost, ze sa dobrovolne vzdal minimalne jednej kmitoctovej siete a vyhlasil, ze mu stacia 3. Vtedy sa asi neuvazovalo nad vysielanim Reginy a Patrie na VKV. Dnes to urcite trpko lutuju. Preto si myslim, ze kmitocty ako KH 94,2 by mali ist SRo aspon na ciastocne kompenzovanie zlych rozhodnuti ich predchodcov.
FUN by sa tá frekvencia zišla, písal som to tu už 5-krát a napísem to znova: Kolízia 94,3 MHz Kamzík, kolízia 102,5 MHz PP a 102,3 MHz Kotník. SRO sa oveľa viac zíde 102,5 MHz pre REGINU KE ako 94,2 MHz pre DEVIN, vysielať REGINU KE z KH je blbosť.
čo ešte chce SRo? Nuž to je vysielateľ zo zákona, ktorý musí poskytovať verejnoprávnu službu.Aj na tom "zbožňovanom" západe, na ktorý tak civíme, to funguje tak, že verejnoprávny rozhlas má väčšinou GE-84 a komerčky si koordinujú individuálne.A rozhlas s financiami problém nemal, na rozdiel od televízie.X má celkom dobre pokrytú sieť vlastnými vysielačmi, FUN tam ide tiež celkom dobre, aj keď si myslím, že po prípadnom pridelení by vrátili individuálnu frekvenciu v Poprade(aj tú by v najhoršom mohol používať SRo) a JM si to nezaslúžia už len preto ako dokázali zrovnať predošlé regionálky( ani sa neunúvali zachovať aspoň regionálne krátke bloky). A nakoniec, tá GE-84 by mala byť využívaná práve z KH, pretože okolo sa nikde nedá postaviť druhý vysielač vzhľadom na polohu v nár.parku a pre väčšinu vysielateľov je to veľmi drahé.
Hrá to tam dobre na bežné rádio, ja som to skúšal v rodinnom dome na Novej ulici a nebol problém...
Ground 4 v minulom roku chceli spustit Zahoracke radio v SI-ale Rada tejto ziadosti nevyhovela.
Hodte niekto sem tu tabulku so ziadatelmi,nejako mi to nechce nacitat zo sprav z tejto stranky.Diky.
Nemyslim si,ze by G3 bola za touto firmou.
Raz tvrdíš, že v Dobšinej Duník ide a raz nie. Viem, že tam Dubník ide, no musíš hľadať dobré miesto.
A za GROUND 4, s.r.o., Bratislava by mohlo byť G3 rádio, žiadajú o frekvencie v SI a v SE.
...zaujímavé, že v Rožňave napr. malo byť...
Nie, 106.2 určite nejde v Dobšinej, vyššie nad Dobšinou, smer Dedinky, to ide veľmi slabo...Dubník je v Dobšinej dosť dobre chytateľný, 87.7 FUN, 96.6 SRo 1 a 98.6 Jemné Melódie, myslím, že dobre hrá i Regina KE 100.3, zaujímavé, že v Dobšinej napr. už Dubník nechytíš, RV je v tieni, preto aj napr. má Rožňava vlastnú frekvenciu pre Reginu KE (88.6), pre FUN-ko (102.8) a SRo 1 má 97.3...
A 106,2 MHz v Dobšinej nejde, keď hovoríš, že 87,7 MHz ide. Podľa mňa ide v Dobšinej kvalitne iba KH.
Expres by bolo dobré, len to je zvláštne, že má svoje vysielače a tento postaví kde? Ja to prajem FUN, EXPRES, ONE, a aj JEMNYM len nie DEVINU. SRO má na KH 3 Ženevy, čo ešte chce?
ja by som KH pridelil pre SRo-Devín tam stratil pokrytie, takže by to bolo dobré riešenie.
Expres vie prečo to žiada (94.2), práve okolie Dobšinej nie je pokryté, už som ich na to aj upozornil, takto by si dokryli jedno z bielych miest na mape pokrytia. Jednoznačne by som tú frekvenciu najviac doprial Expresu, zároveň by bola záruka, že ju aj utiahne, toto rádio má dosť peňazí...FUN-ko je v okolí Dobšinej dostupné z Dubníka...
Rádio One si tuším veľmi trúfa, ak si trúfa utiahnuť Kráľovu Hoľu...
Píšu si to do úkolů až bude možnost, teď řeším jiné věci.
Konečne sú známi žiadatelia o frekvencie:
http://www.power.szm.com/spravy/spravy_new.htm
O Kráľovu hoľu 94.2 žiada 5 celoplošiek, len dúfajme, že to nedostane Rádio "Teplota", lebo v Tatrách sa cez zimu roztopí všetok sneh :-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň