Diskusia k téme RTS (Rádio a Televízia Slovenska)
Mne sa nepáči, že riaditeľa tejto inštitúcie bude voliť NRSR. Myslím, že to bude štátne médium, nie verejnoprávne, keď si tam každá vláda dosadí svojho nominanta po každých voľbách a takýmto spôsobom bude zasahovať do činnosti \"verejnoprávneho\" média. Príklad môže byť situácia v STV z roku 1998. <br />
Som zvedavý, ako utrpí týmto zlúčením Slovenský rozhlas. Považujem ho za jedného z tých serióznejších vysielateľov u nás, kde sa vysiela veľa kvalitných programov, aj keď musím priznať, že už tiež nie je to, čo býval pre pár rokmi. mnoho kvalitných relácií sa vytratilo z vysielania. Pamätám si na časy, keď sa Slovenský rozhlas tešil dôvere obyvateľstva viac ako napríklad armáda SR, Rádio Slovensko bola najpočúvanejšia stanica.
sa ospravedlňujem za nie úplne správny názov topicu, R znamená Rozhlas a nie Rádio, zmiatli ma tí Srbi. :-((
ze ujo ten paskvil nepodpise.
som myslel z terajšieho SRO..., oprava.
Áno, to viem už od samého začiatku...asi sa aj v RDS zmení názov z pôvodného SRO na RTS (čo používajú aj Srbi), pre takých Maďarov to môže byť aj celkom zaujímavé, pretože oni sú medzi SVK a SRB a tam sa celkom reálne dajú chytať aj obe verejnoprávne. Dokonca aj v Senegale majú RTS. No a ten plat budúceho šefá inštitúcie RTS 6750€ je dosť slušný teda.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň