Diskusia k téme Počúvate rakúske, chorvátske alebo slovinské rádiá?
PTY "NONE" má aj OE24 a Superfly 98.3 MHz, napr. taká Arabella 92.9 MHz to má nastavené na EASY M.
Včera keď som pozeral PTY parametre, tak ma zaujalo, že tieto rakúske rádiá majú nastavené PTY-ko na "NONE".
pri zastávke Vrakuňa-záhrady zachytil AT KRONEHIT až na štyroch frekvenciách: 102.9 (aj s RDS PS), 103.4, 104.1 a 105.8 MHz (všetky hrali synchrónne) a to som neprešiel ani celé VKV2 pásmo.
Na 95.80 to bolo teda rádio NÖ, hralo mi to pred Novou Baňou v smere od Žarnovice.
Zadaj si tam len včerajšok a správny čas
ktoré rakúske rádio hralo včera ráno o 05:52 ABBA - Waterloo
OK, tak muzu se zeptat znova? Jak co slucujes?
Beriem....
Je to pravda napísal som somarinu úplne som sa v tom zaplietol tak ani z toho môjho komentáru sa nedá nič poriadne vyčítať
sorry, ale můj dojem po přečtení je, žes nenapsal vlastně vůbec nic co by to osvětlilo :-)
Ešte doplnujem samozrejme že sa nedá zlúčiť FM signál ale v mojom prípade aj áno aj nie z dôvodu že som si dal vyrobiť zlučovač na mieru ktorý ako tak funguje nakoľko kmitočty sa dajú zlúčiť ale s normálnym zlučovačom nie lebo by to nebolo možné
No N.Ú je skr. pre nízko útlmový teda som chcel napísať že na zlúčenie používam nízko últlmový zlučovač.
Samozrejme že to nemám len tak zlúčené vínimka sa týka smeru NR a BB kde mám tieto dve ant. zlúčené nakoľo signál z uvedených vysielačov je výborný signál z ostatných vysielačov je zosilnení.
Ty máš tolik VKV antén a jen tak sloučené slučovačem???
Co je N.Ú. ?
Ano pocuvam rakuske radio Kronehit a chytam ho na frekvenciach: 105,8 102,9 103,4 105,3 104,1 ale posledne 3 frekvencie chytite iba na aute alebo vykonom radiu a som zo Senca (15km od Bratislavy)
V prvom rade sa chcem poďakovať za odpoveď......
Teraz k vašej odpovedi....rádia z viedne som príjmal na hifi veži Sony z dosť dobrým tunerom na ktorom bežne príjmam aj Krönehit na 102.90 MHz z Semeringu a antény použìvam klasický dipól otočení na BB a ostatné smerové VKV antény sú zlúčené N.Ú zlučovačom na jeden koax a na smery BA , Viedeň , Budapešt mám použité extra antény ktoré sú zosilované s zosilnovačom Terra a potom následne zlúčené s tými pasívnimi
V nitrianskom okrese sa Vieden bezne pocuva (platilo skor pred 1989...). A teda prijmove podmienky o 40 km vzdialenejsich LV by asi nemuseli byt podstatne horsie. Zalezi tiez na akom pristroji sa ti prijem podaril. Ci si pouzival tranzistor s teleskopickou antenkou, alebo nejaky citlivejsi tuner s externou antenou na streche... pravdepodobne to bolo v kombinacii s atmosferickymi podmienkami
Dnes sa my podarilo zachytiť všetky rádia z viedňe v obci Malé Kozmálovce okr.LV asi 190 km od viedňe neviem či to neni iverziou alebo už má niekto skúsenosti s príjmom tak daleko od vysielača
Na 105.8-ke mi hral čisto rakúsky Kronehit cez mp3 rádio prehrávač.
Rádio Expres malo niekdy pred Bratislavou tabuľky 107,6
malé osadené tabuľky pri autostráde pred Viedňou, pútač na Hitradio Ö3 99.9 MHz a na Ö2 NÖ 97.9 MHz, u nás na diaľnici som to nepostrehol.
Inak je zaujímavé, že Ö1 87.8, Ö2 - Radio Wien 95.3 a Hitradio Ö3 101.3 vysielajú vo Viedni z kóty Wien 2 - Himmelhof s výkonom 0.80 kW, pritom Kahlenberg s oveľa vyšším výkonom pokryje dosť dobre celú Viedeň svojimi frekvenciami.
FM4 aj Kronehit na 102,9 mi ide pri Handlovej dlhodobo stabilne v stereu... Kahlenberg sa trochu chyta pri zlepsenych podmienkach, no Sem. ide uplne super. Na Fackovskom sedle ide slabo uz len Kahlenberg, vsetko to zabijaju ceske a polske vysielace. Yes na rovnakej frekvencii sa presadzuje az v udoli, vo vyssich castiach celej kotliny sa presadzuju rakusania.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň