Diskusia k téme DVB-T nakoniec aj z Dubníka KE
Na východe iba Dubník? Čo by pokrylo PP, RV, KK, SN, LE a SL? Či to už nie je východ?
Čo sa týka mapky, je viac pokrytá aj preto, že CH 25 je oveľa nižší kanál ako CH 59.
V ktorých TN, neviem to najsť v archíve.
Bežalo to na Markíze aj STV 2, že 05. 04. 2011 o 08:00 BUDE KONIEC ANALÓGOVéHO VYSIELANIA.
...dnes o tom bola sprava v TN na Markize.
že či beží oznam z Dubníka o odpojení analógu..
Lenže pochop prečo nedajú z jedného vysielača oba multiplexy a inak ku Dubníku jedna poznámka ak si dáš tú ich mapku a máš tam konečné pokrytia VP a 2 multiplexu vychádza aj z mapky, že Dubník lepšie má pokrytie veď aj analóg najmä Markízu príjmajú ľudia najčastejšie z Dubníka.
Ja tu preto obhajujem viac Dubník pretože nebude toľko oblastí bez signálu ako je to pri Makovici. Makovica dobre pokrýva KE kraj ale PO už tak nie. Makovicu by som prirovnal v PO kraji k vysielaču Lysa alebo BJ Stavebnícka Magura. Dubník rovnomerne pokrýva PO aj KE kraj.Ale pri tých smiešnych výkonoch je to na zaplakanie.Prečo to nespravili aspoň tak, že mali spustiť multiplex na východe iba z Dubníka s plným výkonom napr tak, že by už vtedy vypli STV2. A potom určovať dokrývacie vysielače a aj ich výkony. Hlavná vec, že v BA z Kamzíka bude využívaný plný výkon.
Ale súhlasím s tebou, že ideálne by bolo keby na Makovici stál taký vysielač ako je na Dubníku. A aj podľa koordinácií tam môžu vysielať až okolo 300m vysielača. Ale pochybujem, že oni už taký postavia.
Kazda kota ma svoje vyhody i nevyhody... Je to o kompromise... To, ze tebe ide lepsie Dubnik, neznamena, ze Makovica je horsia lokalita. Je juznejsie, je vyssia - mozno lepsie pokryva juh VS niziny, kde ma Dubnik problem.
Idealny by bol dubnicky stoziar na Makovici a 100 kW :-)
Tak to som zvedavý ako to dopadne či na stálo alebo len dočasne bude vysielať VP mux z Dubníka aj keď by mohli vysielať radšej z Dubníka aj 2Mux veď škoda nevyužiť 2 frekvencie s výkonom 100kW.Veď aj v minulosti pre TV vysielanie bol postavený Dubník.
Makovica slúžila na rádioreléovú trasu a na prenos modulácie.
Nie vždy znamená vyššia kóta večšie a kvalitnejšie pokrytie.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň