Diskusia k téme Mlyny Nitra
staci zaplatit rocny poplatok SOZE podla m2 a mozes si pustat radio ake chces.
nech sa strčí celá soza...a ide sosať niekoho ineho...
komercne radio alebo verejnopravne (ja by som to osobne prijal kvoli spravam) pustit v obchode je podla obchodneho kodexu nepripustne.Dalsia vec je ze obchody musia platit poplatok SOZA (autorska publikacia na verejnosti) preto si dosledne vyberaju co budu pustat. Poctate aj vodic autobusu alebo taxikar by mal platit tento poplatok. Verejnopravne media sa musia zase zdokladovat ze su zaplatane. Ale ak pocuva fyzycka osoba na verejnosti verejnopravne medium staci dokladovat koncesionarske poplatky po vyzvani, komercne radia na verejnosti sa musi platit uz SOZA poplatok. Ak ma napr firma mobilne telefony pre zamestancov tak musi platit poplatky za radio v mobiloch. BlackBerry to vyriesili tak ze nemuju radio v sebe.
hypermarkety a supermarkety maju specialne platene radia pre nich urcene, zvycajne su to satelitne radia, vyber skladieb je cez psychologa dopredu vybraty. napr BILLA ma svoje vlastne asi 3 radia, daju sa najst aj na SAT (DVB-S) ale su kodovane. Dokonca na Sky Link sa objavili pod nazvom SM1, SM2 a SM3 (SuperMarket)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň